Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (MARKA) alınan teknik destek ile ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı ’da çiftçilere eğitim verdi. Çok sayıda çiftçinin katıldı eğitimlerin sonunda ise katılımcılara sertifika verildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü, MARKA işbirliğinde ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında Pamukova, Geyve ve Taraklı’da çiftçilere yönelik eğitimler gerçekleştirdi. Tarımda bilinçsiz zirai ilaç kullanımını önlemek ve polinatör (tozlayıcı) olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen ve Prof. Dr. Turan Karadeniz tarafından verilen eğitimlerin sonunda ise katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından sertifika verildi.

Arıların varlığı çok önemli
Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “İnsanoğlunun varlığını devam ettirebilmesi için arıların varlığı çok önemlidir. Dünya nüfusunun beslendiği yüz ürünün doksanı polinatör arılar sayesinde tozlaşarak ürün vermektedir. Günümüzde tarımla uğraşanların yaptığı bilinçsiz işlemlerden dolayı ne yazık ki arıların nüfusu azalmaktadır. Onlar olmadan çoğu kültür bitkilerinde verim kaybı ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile çiftçilerimizin bilinçsiz tarım ilacı kullanımını önlemek, polinatör olarak arı kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla ‘Bitkisel üretimde polinatör olarak arı kullanımının yaygınlaştırılması’ projesi kapsamında çiftçilerimize eğitimler verdik. Pamukova, Taraklı ve Geyve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz eğitimlere çok sayıda vatandaşımız katıldı. Arıcılık konusunda projeler geliştirerek şehrimizi bu alanda zirveye taşıma noktasında kararlıyız” ifadelerine yer verildi.