Belediye Kanunları Anlatılıyor

Toplantıda, resmi yazışmalarda usuller hakkındaki yönetmelik, 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 25’nci maddesi, gelir tarifelerinin hazırlanması konusunda Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Arşiv Müdürü Kadriye Sözlü ve Meclis Encümen Müdürü İbrahim Özcan tarafından bilgiler verildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Murtaza Oktar, 3 ayda bir düzenli olarak gerçekleştirilen toplantıların belediyeler arası birlik ve beraberliği sağlamada, kurumsallaşmayı oluşturmada, ilçe belediyelerin motivasyonunu arttırmada önemli bir rolü olduğunu söyledi. Murtaza Oktar, “Büyükşehir Belediyesi olarak 3 ayda bir ilçe belediyelerinin temsilcileri ile bir araya geliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılarla yazışmalarda ve mevzuatlarda oluşacak farklılıkları ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Böylece ilçe belediyelerimizle bilgi paylaşımında bulunarak, mevzuatlar üzerinde değerlendirmeler yaparak, birlik ve beraberliği sağlamış olacağız. Hem belediyemiz, hem de ilçe belediyeleri açısından faydalı olduğunu düşündüğümüz toplantılara 2011 yılında da devam edeceğiz ” dedi. Meclis Encümen Muamelat Şube Müdürü İbrahim Özcan, 5216 sayılı belediye kanununu hakkında bilgi verdi. Yazı İşleri Müdürü Kadriye Sözlü ise slay gösterisiyle eşliğinde kanunlarının içerikleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 2011 yılının ilçe belediyeleri koordinasyon toplantısı Mart ayında yapılacak.