Baba Güven ve Sorumluluk Demektir

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürü Psikolog Betül Karapınar, Babalar Günü dolayısı ile aile, çocuk ve eşlerin aile içerisindeki görevlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Aile içinde ebeveynlerin rollerinin kesin çizgiler ile oluşturulduğunu belirten Karapınar, anne ve babanın birbirlerinin temsil ettiği değerleri tamamladığını kaydetti.

Anne ve Babanın Rolleri Farklı
Psikolog Betül Karapınar’ın açıklamaları şu şekilde; “Çocuklar anneye fedakâr, arkadaş, dost gibi roller verirken; babaya ise para kazanma ve sosyal anlamda yüksek beklentileri karşılama rolünü verirler. Çocuk için anne merhameti, sevgiyi temsil ediyorsa, baba güveni, sorumluluğu temsil eder. Bunlar birbirlerini tamamlayan değerlerdir. Bu değerlerden biri eksikse çocuklar o yönde eksik büyür.”

Ebeveynler Birlikte Hareket Ediyor
“Çocuklarına vakit ayırıp eğitimlerinde birlikte yer alan, birlikte hareket eden ebeveynler; güvenli, sağlıklı çocuklar yetiştirebilirler. Günümüzde babalar da çocuklarının gelişimlerinin her aşamasında eşleri ile birlikte hareket ediyor. Anne ve babaların birlikte çocuk gelişim seminerlerini takip ettiği, okul toplantılarına katıldığı, yazılar ve kitaplar okuduğunu görüyoruz.”

Katılan, Eşlik Eden, İlgili Babalar
 “Sosyal Gelişim Merkezi’nde de çocuk kulüplerimize devam eden ailelerimizin aile içindeki bu değişimin farkında olduklarını görüyoruz. Çocuk faaliyetlerine katılan, gezilerde eşlik eden ve en önemlisi çocuğunun gelişimi ile ilgilenen babaların olması gelecek adına umut verici görünüyor. Bu vesileyle tüm babaların Babalar Günü’nü tebrik ediyoruz.”