Arifiye Artık Daha Güzel

Arifiye, ulaşım merkezi olmaya aday
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Turan, Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye’de hayata geçirilen yatırımlar ile bölgenin ulaşım merkezi haline geleceğini belirtti. Turan, “Bugün 10 tanesini hizmete alacağımız halk otobüsleri engelli vatandaşlarımıza uygun, alçak tabanlı, klimalı, modern toplu taşıma araçlarıdır.  Lastik tekerlekli taşımanın dışında da en kısa zamanda ADARAY’ın da hizmete girmesi ile ulaşımın kesişim noktası olan Arifiye’de bir ulaşım merkezi haline gelmeye aday olacaktır.  ADARAY ile ilçemizin şehir merkezine entegrasyonu sağlanmış olacak. Bu sayede Arifiye, Sakarya’nın ülkemize açılan en önemli kapısı haline gelecek. Arifiyeli vatandaşlarımıza, meydanın, Kültür Merkezi’nin ve yeni özel halk otobüslerinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

Avrupa standartlarında halk otobüsleri 
Türk Ticari Araçlar Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emre Özyılmaz ise, “Yeni Kültür Merkeziniz ve meydanınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bugün Arifiyeli vatandaşlarımız için ürettiğimiz 10,7 metre uzunluğunda, dizel motorlu, 10 adet TCV Karat markalı otobüslerimizi, Arifiye 12 nolu Otobüs ve Minibüs Taşıyıcıları Kooperatifi’ne teslim ediyoruz. Araçlarımızı Avrupa standartlarına uygun son teknoloji ile tam donanımlı olarak üretmiş bulunmaktayız. Hizmetinize sunduğumuz bu araçların en önemli özellikleri engelli kullanımına uygun, ekonomik ve çevre dostu olmasıdır. 7 gün 24 saat servis hizmetlerimizle sizlerle iç içe olacağız. Hedefimiz her geçen gün kalite ve performansımızı arttırmak olacaktır. Hizmetinize sunduğumuz 10 adet TCV Karat otobüslerinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, Arifiyeli vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

 

Arifiye kimlik kazanıyor
Arifiye ilçesinin bir kimlik kazanması için çalıştıklarını belirten Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “Arifiye Belediyesi olarak kimlikli, ruh ve estetik sahibi, güzellik ölçülerine uyan bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Hamdolsun ki Arifiye bugün gözle görülür bir gelişme göstererek gerçek anlamda bir ilçe, bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Sakarya’nın bir incisi, cazibe merkezi haline geliyor. Şehirler merkezleri ile değer kazanır, güzelliği merkez ile anılır. Merkezi oluşturacak, toplam 6 dönümlük alan üzerinde kurulu olan içerisinde amfi tiyatro, 3 adet havuz, park alanları oturma grupları ve ışıklandırma sistemleri bulunan, her türlü kültürel etkinliğin gerçekleştirileceği ve yaklaşık 1 Milyon Liraya mal olan Arifiye Kent Meydanı’nı birlikte oluşturduk. Yine içerisinde çok amaçlı konferans salonu, kafeteryalar, nikah solunu, banka şubeleri, sağlık ocağı, işyerleri, eczaneler, halk eğitim merkezlerinin yer aldığı ve yaklaşık 6,5 Milyon Liraya mal olan iki binadan oluşan Kültür Merkezleri’ni inşa ettik” dedi.

Toçoğlu’na teşekkür
Konuşmasının devamında hayata geçirilen projelerin birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen çalışmaların neticesinde ortaya çıktığını belirten Karakullukçu, “Burada bir başarı varsa, bu birlik ve beraberlikten gelen bir başarıdır. Uyumdan gelen bir başarıdır. Kültür ve Ticaret Merkezimizin, Arifiye Kent Meydanımızın, Arifiye Halk Otobüslerinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Arifiye Kent Meydanı’nı, bunun yanında Arifbey Mahallesi Kollektör Hattını, cenaze hizmetlerini ve yeni mezarlığı, Sapanca Çevre yolundaki akıllı kavşağı, Şehirlerarası Terminali, Adapazarı ile Arifiye arasında ulaşımda yeni bir dönemi açacak ADARAY’ı, bütün belediyelerde adaletli bir şekilde yürütülen asfalt çalışmalarını ve Kültür Merkezi’nde başlayacak SAMEK kurslarını bizlere kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na halkım adına teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” diye konuştu.


 

Birlikte, daha güzele
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye’de gerçekleştirilen hizmetlerin ilçenin çehresini değiştirdiğini belirterek, “Arifiye’nin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Her zaman Arifiye’nin yanında olduk. Hamdolsun sizlerde her zaman bizlere destek oldunuz. Rabbim, dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve dayanışmamızı daim eylesin. Allah, bu makamlarda olduğumuz sürece; Arifbey’e, Hanlı’ya, Nehirkent’e, Açmalar’a, Arifiye’ye daha nice hizmetler kazandırmayı bizlere nasip etsin inşallah. Son zamanlarda Arifiye’de çok güzel çalışmalar hayata geçiriliyor. Arifiye’nin adeta çehresi değişiyor. Arifiye’nin dört bir yanında ilçe belediyemiz ile eksiklikleri bir bir çözüme kavuşturuyoruz. Artık Arifiye eski Arifiye değil. Sadece Arifiye’de değil, şehrimizin tüm ilçelerinde çok önemli hizmetler gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Değişen Türkiye’nin hizmet anlayışı
Eski alışkanlıkların terk edildiğini değişen Türkiye’de daha fazla çalışılması, vatandaşa daha kaliteli hizmet götürülmesi gerektiğini dile getiren Başkan Toçoğlu, şunları ifade etti: “Değerli Arifiyeli kardeşlerim, artık yeni bir Türkiye’den bahsediyoruz. Yatırımları ile bölgesinde bir yıldız misali parlayan, dünyanın saygı duyduğu bir Türkiye. Bu yeni Türkiye’de eski alışkanlıklar terk edildi,  sorunları görmezden gelme devri kapandı, vatandaşına saygı duymayan bir iktidar anlayışı çok gerilerde kaldı. Bu yeni dönem daha fazla çalışmayı, daha fazla üretmeyi ve vatandaşlarımıza birinci sınıf hizmeti götürmeyi gerektirmektedir. Bu nedenle Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çağın gerekliliklerine uygun olarak sizlere kaliteli hizmet sunmak adına gece gündüz demeden çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ndeki kardeşleriniz size hizmet etmenin nasıl bir ayrıcalık olduğunun bilincindedir. Bu makamlarda milleti temsil ettiğimizi, bu makamın bize emanet olduğunu, emanete sahip çıkmanın en önemli değer olduğunu bilen bir ekibiz. Aldığımız her kararın hesabını bir gün vereceğimizi aklımızdan çıkarmadan çalışıyoruz.”

Belediyelerimiz hizmet yarışında
Konuşmasının son bölümünde açılışı gerçekleştirilen hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İlçemizde 11 Milyonluk bir yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bugünleri nasip eden Allah’a sonsuz şükürler olsun. Bugün, Sakarya’daki bütün belediyelerimiz tarih yazıyor. Sakarya’da gücünü milletten alan belediye başkanlarımız en iyi şekilde çalışıyor. İlçelerine en güzel hizmeti götürmek adına birbirleri ile yarışıyorlar. Sayın Başbakanımız diyor ya: “Nereden nereye.” Bugün, nereden nereye geldiğimizi özetleyen bir ana şahitlik ediyoruz.  Sadece Arifiye’de 11 milyon liralık yatırımların açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bunlar sizin sayenizde, sizin desteğiniz ile gerçekleşiyor. Açılışlını gerçekleştireceğimiz hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, hepinizi saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.