Büyükşehir Belediyesi Aralık Kültür Sanat etkinlikleri AKM’de gerçekleştirilen ‘Modern Çağ Bunalımından Uzaklaşmak’ konulu konferans ile devam etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Aralık Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Modern Çağ Bunalımından Uzaklaşmak’ konulu konferans ile devam etti. AKM’de gerçekleştirilen programa Hayati İnanç konuşmacı olarak katıldı. Programda Söğütlü Kaymakamı Esengül Çiçekli Korkmaz, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ve çok sayıda katılımcı yer aldı.

Hayati İnanç’ın konuşmasından bazı satır başları şu şekilde;

Şan sahibi Allah’tır
“Eşrefoğlu Camiine bir bakın medeniyet görün. Yapan kişi adını böyle gizli göçek bir yere yazmış. Medeniyet algısı bu işte. Kendini gizliyor, neden? Şan sahibi Allah’tır. Bir halin var bil ki dayak yiyorsun, musibetler geliyor. Unutma mutlaka üzerinde toz vardır.  Üzerindeki tozu temizlemek için vuruyordur vuran.”

İnsan su gibi olmalıdır
“İnsan su gibi olmalıdır’ der Bâki. İnsan su gibi özlenmeli, istenmelidir. Su damlayken de güzeldir, okyanusken de. Herkes suya muhtaçtır. Onsuz hayat olmaz, an gelir bir damlasıyla hayattır, an gelir bir damla yokluğuyla hayattır. Su da Allah’ın Cemal ve Celal sıfatları vardır. Su böyle hayattır ve Cemal sıfatındadır ancak zaman gelir Celal sıfatıyla adaları da yutar, tsunami de olur. İnsan bu yüzden su gibi olmalıdır diyor Bâki.”