Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile aday öğretmenlere yönelik Okul Dışı Eğitimler gerçekleştirildi. Aday öğretmenler Büyükşehir’in kültür sanat, çevre, enerji ve altyapı başlıklarındaki yatırımlarını yerinde inceledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile şehre yeni atanan öğretmenlere yönelik Okul Dışı Eğitimler gerçekleştirildi. Aday öğretmenler haftanın 4 günü okullarda eğitimlerini sürdürürken haftanın bir günü de şehri tanımak açısından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen gezilere katıldı.

Büyükşehir Yatırımlarını Gezdiler
Gezi kapsamında aday öğretmenler ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Alpay Şirin’den belediye çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ardından ise Kent Park, Gar Meydanı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adapazarı Kaymakamlığı, SAMEK, Ziya Taşkent Konser Salonu, Sakarya Sanat Galerisi, SASKİ Arıtma Tesisleri, ADASU HES ve Orman Park gibi birçok kurum ve tesisi gezdi.

Bize Değer Verdiklerini Hissediyoruz
Aday Öğretmenlere geziler sırasında eşlik eden Adapazarı Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli öğretmen Kenan Ziya Kaya, “Aday arkadaşlar haftanın 4 günü okullarında eğitim alıyorlar. Haftanın bir günü ise şehri tanıma açısından bu geziye katılıyorlar. Bizde bu konuda meslektaşlarımıza rehberlik yapıyoruz. Bu geziler ile amacımız aday öğretmenlerimizin şehri tanımaları ve gittikleri şehirlerde de aynı özdeş kurumlar hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamaktır. Bu şekilde 13 haftalık bir eğitim süreci devam edecektir. İnşallah bu eğitim programından sonra daha donanımlı bir şekilde mesleklerine başlayacaklardır. Büyükşehir Belediyemizin aday öğretmenlerimizi mesleklerine hazırlanması noktasında katkısı gerçekten çok büyük. Biz öğretmenlere değer verdiklerini hissettirdiler. Belediyemizi tebrik ediyorum ve teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.