Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Adapazarı Garı’ndan sefer yapması için TCDD’nin yürüttüğü çalışmalara destek verdiği Ada Treni, yeniden kent merkezinden çalışmaya başladı. Başkan Ekrem Yüce, “Kararlılıkla yürütülen bir çalışma sonunda hasret bitti, tren yine şehir merkezine girdi. Sakaryamıza hayırlı olsun.” dedi. Adapazarı-Pendik arası yolcu taşıyacak tren, 5 gidiş ve 5 geliş olmak üzere günde toplam 10 sefer yapacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin çalışmalarını yakından takip ettiği ve destek verdiği Ada Treni, kent merkezinden yolcu taşımaya başladı.  Bir süredir yoğun bir şekilde sürdürülen çalışmaların tamamlanmasından sonra, tren bugün Adapazarı Garı’na girdi. TCDD ekipleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Ada Treni’nde Mithatpaşa - Adapazarı arasında bir sürüş gerçekleştirdi.

Büyükşehir ekibi sürüşe katıldı
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ziya Cevherli ve Büyükşehir bürokratları, sürüş yapılırken TCDD yetkililerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Sürüşe ve sonrasında Adapazarı’nda yapılan ziyaretlerde Büyükşehir heyetine TCDD İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Uygun, TCDD Taşımacılık A.Ş İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, TCDD 1. Bölge Müdürü Necmeddin Acar, Sakarya Gar Müdürü Kadir Karaman ve Türk-İş Konfederasyonu Sakarya İl Temsilcisi Cemal Yaman da eşlik etti.

Günde 10 sefer yapacak
Pandemi süreci öncesinde Mithatpaşa İstasyonu – Pendik arasında sefer yapan Ada Treni, bugün itibariyle artık Adapazarı Garı’ndan yolcu almaya başladı. Sona eren çalışmalar kapsamında Adapazarı ile Mithatppaşa arasındaki tren yolu yeniden düzenlendi ve raylar yenilendi. Şehrin simgesi olan trenin Adapazarı ve Pendik arasında günde 5 gidiş, 5 geliş olmak üzere toplamda 10 sefer yapacağı öğrenildi. İlk seferin sabah 5.50’de, günün son seferinin ise 18.00’da gerçekleşeceği belirtildi.

“Hasret bitti, Sakaryamıza hayırlı olsun”
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, konuyla ilgili kamuoyuyla paylaştığı mesajda, “Sakaryamızın simgelerinden biri olan Ada Ekspresi’nin yeniden şehrimizin merkezine girmesi için bakanlık ve TCDD ekipleri, yoğun bir çalışmanın sonuna geldi. Bu esnada Büyükşehir Belediyesi olarak, üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya çalıştık. Büyük bir özveri ve kararlılık sonunda hasret bitti. Test sürüşleri tamamlandı ve sonunda trenimiz Adapazarı Garı’na geldi. Her birimizin gençliğinde, çocukluğunda, hayatının mutlaka bir noktasında hatırası olan tren, Adapazarı’ndan yolcu taşımaya başladı. Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, TCDD Genel Müdürümüz Sayın İsa Apaydın’a, TCDD Bölge Müdürümüz Sayın Veysi Alçınsu’ya hassasiyetleri ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sakaryamıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.