Pamukova Bayırakçaşehir Mahallesine doğalgaz boru hattının temel atma törenine katılarak açıklamalarda bulunan Başkan Yüce, “Yıllardır özlenen hatta hayal olan, sadece şehirlerde olabilen hayranlıkla baktığımız doğalgaz nimetinin inşallah bugün burada ilk temeli atılacak. Mevla’m bu doğalgaz hattının bütün ailelere hayırlı olmasını, hayırlı geleceğe vesile olmasını, bu medeniyeti en iyi şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek üzere Pamukova’ya gitti. Pamukova Bayırakçaşehir Mahallesine doğalgaz boru hattının temel atma törenine katılan Başkan Yüce, gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın tüm ailelere hayırlar getirmesine dile getirdi. Başkan Yüce’ye program esnasında Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, AK Parti Pamukova İlçe Başkanı Burak Çelik, Akmercan Gepa Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Hacıalioğulları ve basın mensupları eşlik etti.

Hayırlı olsun
Böylesine önemli bir nimetin mahalleye gelmesinden dolayı sevinç duyduklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Yıllardır özlenen hatta hayal olan, sadece şehirlerde olabilen hayranlıkla baktığımız doğalgaz nimetinin inşallah bugün burada ilk temeli atılacak. Daha öncesinde Pamukova’da ki 3 Mahallemiz olan Turgutlu, Teşvikiye ve Gökgöz Mahallelerimizi tamamlamıştık.  Bayırakçaşehir Mahallesine yapılacak bu hat ile 30 kilometrelik doğalgaz boru hattı döşenmiş olacak. İnşallah Eylül ayı içerisinde hemşehrilerimiz doğalgaz kullanmaya başlayacak. Mevla’m bu doğalgaz hattının bütün ailelere hayırlı olmasını, hayırlı geleceğe vesile olmasını, bu medeniyeti en iyi şekilde kullanmayı nasip etsin inşallah” dedi.

Ülkemiz için yeni bir can suyu
Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Bugün çok önemli bir müjde aldık. Fatih sondaj gemimiz Karadeniz’de 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfedildiğini Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Ayasofya’yı açtık ve ülkeye bereket geldi. Kilitler kırılıyor, bu küçümsenecek bir olay değil. Dünya çapında bir hadise. İnşallah bu doğalgaz ile birlikte ülkemiz çok daha iyi yerlere gelecektir. Doğalgaz kendi topraklarımızda kendi imkânlarımızla çıkartılarak ekonomiye bir can verecek ve enerji açığımızı şüphesiz kapatacaktır. Bu durum ülkemiz için gerçekten bir eksen değişikliği yaratacaktır. Yeni bir Türkiye, önde giden zirveye koşan bir Türkiye olmaya devam edecektir. Hem doğalgazımızın hem de müjdemizin ülkemize ve insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum, her birinize saygılar sunuyorum” dedi.