Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhan Cami Meydanında gerçekleştirilen yeni düzenleme vatandaşların ve esnafların takdirini topladı. Yeni düzenlemeyle meydanı işgal eden masa, sandalye ve tabure gibi malzemeler kaldırılmıştı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından Orhan Cami Meydanında gerçekleştirilen yeni düzenleme vatandaşların ve esnafların takdirini topladı.  Namaz kılan cemaate ve meydanı kullanan vatandaşlara daha huzurlu bir ortam sağlanması amacıyla gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle ilgili Orhan Cami Meydanı esnaflarından Rahim Dan, “Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu yeni düzenleme gerçekten güzel bir görüntüye sağladı. Bu çalışma vatandaşlarımız için çok iyi oldu. Orhan Cami’nin eski görüntüsü güzeldi ancak şimdiki halinin çok daha güzel olduğunu düşünüyorum. Biz burada esnaf olarak cami meydanı ile ilgili vatandaşların güzel tepkileriyle karşılaşıyoruz. İnşallah bu düzenlemeyle her şey daha iyi ve güzel olur” dedi.

Masa, sandalye ve tabure kaldırıldı
Yeni düzenlemeyle; vatandaşlar tarafından CİMER sitemiyle gelen yoğun şikâyetler doğrultusunda Orhan Cami Meydanında işletmeler tarafından yaya yollarına koyulan ve aynı zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğünün alanını işgal eden masa, sandalye ve tabure gibi malzemeler gerekli düzenleme çalışmaları ile kaldırılmış. Bu doğrultuda Zabıta Dairesi Başkanlığı tarafından takip ve kontrolü gerçekleştirilen yeni düzenlemeyle işletmelere dükkân önünden 2 metre kadar bir alan hakkı tanınmıştı.