Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmaları tamamlanan caddelerde trafik ışık sensörlerini yeniliyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, üstyapı çalışmaları tamamlanan caddelerde trafik ışık sensörlerini yeniliyor Şehir genelinde trafik yoğunluğunu azaltmak için alternatif güzergahları hizmete alan Büyükşehir Belediyesi, trafikte bekleme sürelerini azaltmak, trafiğin güvenli şekilde akışını sağlamak için teknolojik imkanları değerlendiriyor.

Bu kapsamda Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı marifetiyle üstyapısı yenilenen caddelerde kavşaklara akıllı sistemler yeniden kazandırılıyor. Yapılan açıklamada, “Trafik Şubesi saha ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışıyor. Araçların yeşil ışıkta bekleme sürelerini düzenleyen araç algılama sensörleri ile şehir içi trafik yoğunluğunu düzenliyor, araç sürücülerinin yolculuklarını iyileştiriyoruz. Şehir içi trafikte araç yoğunluğuna göre hareket eden akıllı sistemleri daha geliştireceğiz." denildi.