SAMEK Kurs Merkezlerinde unutulmaya yüz tutmuş sanatlara yönelik önemli farkındalıklar oluşturulduğunu belirten Yaygın Eğitim Şube Müdürü Kama, “Tezhip sanatının motif zenginliğini yansıtan Kat’ı sanatını SAMEK’te geleceğe taşıyoruz. Serdivan, Çarşı ve Bulvar SAMEK merkezlerimizde Kat’ı eğitimlerimiz devam ediyor. Hemşerilerimizin bu köklü sanata göstermiş oldukları ilgi bizi ayrıca motive ediyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında yeni dönem tüm hızıyla devam ediyor. Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında 16 merkez, 60 branş ve 6 bin kursiyer ile 2014-2015 eğitim yılı tüm hızıyla devam ediyor. Branş çeşitliliği, sunulan hizmetin kalitesi ve ortaya koyulan el emeği eserlerle SAMEK, Sakarya’da yaygın eğitimin en önemli merkezidir” diye konuştu.

Farkındalık oluşturuyoruz
SAMEK Kat’ı Kursları ile unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı geleceğe taşıdıklarının altını çizen Kama, “Hemşerilerimize modern sanatların yanı sıra, müzik ve bilişsel eğitimlerimiz ile geniş yelpazeli bir eğitim imkanı sunuyoruz. SAMEK’le geleceğe taşıdığımız geleneksel sanatlarımızda eğitimlerimiz yıl boyunca devam ediyor. Unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımıza yönelik olarak da önemli bir farkındalık oluşturuyoruz. Tezhip sanatının motif zenginliğini yansıtan Kat’ı sanatını SAMEK’te geleceğe taşıyoruz. Serdivan, Çarşı ve Bulvar SAMEK merkezlerimizde Kat’ı eğitimlerimiz devam ediyor. Hemşerilerimizin bu köklü sanata göstermiş oldukları ilgi bizi ayrıca motive ediyor” dedi.


Kat’ı sanatı nedir?
Kat kelimesi Arapçada kesme anlamına gelir. Bu kelimeden üreyen Kat’ı, bir desenin veya yazı istifinin kâğıt veya deri üzerindeki motifi bir kalemtıraşla kesip çıkartarak içi oyulmuş olan parçayı diğer bir kâğıt; deri veya bir cam üzerine yapıştırılır. Kat’ı Sanatı yapanlara ise ‘Katta’ denir.