MTTB Sakarya 6. Olağan Kongresinde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Savunma sanayinden enerji hamlesine, milli otomobilden aktif dış politikaya, iletişimden sosyal devlet olma anlayışına kadar pek çok konuda ülkemizin bugünkü başarısını zirveye taşıyacak, sürekli kendinizi geliştirecek, çok çalışacak, yeniliklere uyum sağlamak için gayret göstereceksiniz. Ülkemizi hedeflerine ulaştıracak, bu dünyayı hak ve hakikate göre yönetmeye talip olacaksınız. Rabbim başarılarınızı daim eylesin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, MTTB Sakarya 6. Olağan Kongresine katıldı. Serdivan Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen kongrede Başkan Yüce’nin yanı sıra MTTB Genel Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalışkan, SİMDER Başkanı Yahya Bakır, HAK-İŞ İl Temsilcisi Mesut Gökdemir, MTTB Sakarya İl Başkanı Hüseyin Yetkiner, MTTB üyeleri ve davetliler yer aldı.

MTTB çok köklü bir teşkilat
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, “MTTB çok köklü bir teşkilat. MTTB’nin faaliyetlerinde heyecan vardır. Burada görev alan gençlerin, MTTB misyonunu daha da ileriye taşıyacağına inanıyorum. Genç kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Gözlerinizdeki parıltı beni geçmişe götürüyor
MTTB 6. Olağan Kongresinin hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Gözlerinizdeki pırıltıya baktıkça, yüreklerinizin atışını duydukça geçmişe, gençliğime, dava arkadaşlarımızla birlikte Bulvar’da yürüyüş yaparak memleketimizi ve geleceğimizi konuştuğumuz o günlere dönüyorum. Ertesi günün gazetesini bekleyip, gece yarısı büfeye gelen gazeteyi alıp okuduğumuz, yarının gündemini mütalaa edip evlerimize döndüğümüz günleri hatırlıyorum.”

Tesis ettiğiniz birliktelik çok önemli
Başkan Yüce, “Tesis etmiş olduğunuz bu birliktelik çok önemli. Buradan edindiğiniz dostlar ömrünüz boyunca sizinle birlikte olacak. Ne zaman başınız sıkışsa size desteğe gelen ilk kişiler dava arkadaşlarınız olacak. Çünkü bugün burada karşımda olan kimsenin şahsi bir menfaati yok. Kutlu bir amaç için bir araya geldik. Omuz omuza mücadelenin ruhunu hiçbir şeye değişmem. Bu fikir ve ideal birliği çok önemli. Bunun kıymetini bilmek hepimizin görevi” dedi.

Şimdi iri ve diri olma zamanıdır
“Bizler memleketi için yüce amaçlarla çalışan birilerinin rüyasıyız. İnsanların korkusuzca düşündüklerini söyleyemedikleri, arzu ettikleri hayatı yaşayamadıkları günlerde her şeye göğüs geren cesur insanlar bugünlerin düşlerini, bizim rüyamızı gördüler. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy Üstadın hayalini kurduğu Asım’ın nesli şimdi karşımda duruyor. Asım’ın nesli çok şükür bugün imkânlarla donatılmış. İstediği eğitimi alıyor, her türlü projesine destek buluyor. Şimdi bizlerin rüyasını gören yüce gönüllerin yüz akı olma zamanıdır. Şimdi güçlü olma, bir olma, iri olma, diri olma zamanıdır.”

Yeniliklere uyum sağlayacağız
Başkan Yüce sözlerini şu şekilde tamamladı: “Savunma sanayinden enerji hamlesine, milli otomobilden aktif dış politikaya, iletişimden sosyal devlet olma anlayışına kadar pek çok konuda ülkemizin bugünkü başarısını zirveye taşımak bizlerin elinde. Çok çalışacağız, sürekli kendimiz geliştirecek, yeniliklere uyum sağlayacağız. Bu dünyanın tüm imkânlarından faydalanacak, bu dünyayı en iyi şekilde tanıyacak ve bu dünyayı hak ve hakikate göre yönetmeye talip olacağız. 6. Olağan Kongremizin bir kere daha hayırlara vesile olmasını diliyorum. İl Yönetimimizi tebrik ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.”

Ülkemizi 2053 hedeflerine gençler ulaştıracak
MTTB Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, “6. Olağan Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. 3 aylık süreçte MTTB teşkilatımız çok güzel çalışmalara imza atmış. İnşallah MTTB olarak salgın tedbirlerine de riayet ederek çalışmalarımıza başladık. Bizim çalışmamız, üretmemiz, koşmamız gerekiyor. Ülkemiz eskimez MTTB’lilerle birlikte bugünlere ulaştı. Ülkemizi 2053 hedeflerine ulaştıracak olan sizlersiniz. Asla birliğinizi kaybetmeyin. Devletinize ve milletinize sahip çıkmayı sürdürün. Yarın çok önemli görevlerde sizler olacak, ülkemize hizmet edeceksiniz. Bayrağı sizlere emanet ediyoruz. Sakarya teşkilatımız MTTB’nin gözünü aydın eden, iyi teşkilatlarımızdan birisidir. Her birimiz üzerimizde düşeni yapalım. Sizlere güveniyor, inanıyoruz.”