Ulaşımdaki Yenilikler Devam Edecek

Ulaşımdaki Yenilikler Devam EdecekUlaşımdaki Yenilikler Devam EdecekUlaş

Akıllı kavşakla tanışacağız

Ulaşım sisteminde yapılan yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, modern ve çağdaş bir sistem kurmak istediklerini ifade etti. 2010 yılında yapacakları çalışmalara da değinen Başkan Toçoğlu, “Ulaşım sisteminde yenilikler devam edecek. Önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız bazı çalışmalar var. Örneğin bütün kavşakları düzenlemeyi planlıyoruz. Yeni Cami Kavşağı, SSK Kavşağı, Tek Kavşağı, Ahmet Yesevi Kavşağı, Yazlık Kavşağı, Patates Hali Kavşağı, Topça Kavşağı, Et Balık Kavşağı ve tren geçitlerinde geometrik düzenlemeler yapacağız. Bunun dışında,  Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk olarak Adapazarı-Karaman Bağlantı Yolu’nda uygulanması planlanan ve trafik ışıklarında bekleme süresini kayda değer şekilde azaltacak ‘Akıllı Kavşak Sistemi’nin 2010 yılında kurulmasını hedefliyoruz” dedi.

En az 10 otobüs daha alınacak

Ulaşım filosunu daha da güçlendireceklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “2010 yılı içerisinde de filomuzu güçlendireceğiz. En az 10 otobüs daha alarak filomuzu gençleştireceğiz. Tabi başka çalışmalarımız da olacak. Büyükşehir Belediyesi sınırları dâhilinde yollar üzerinde parklaşmayı disipline etmek ve trafik akışını düzene sokmak için 2010 yılında pilot bölgelerde parkomat uygulamasına başlamayı hedefliyoruz. Sinyalizasyon sisteminde de yenileme çalışmaları yapacağız. Mesela, Karasu Çevre Yolu’nun Topça kavşağı ile Güneşler Kavşağı arasındaki trafik ışıklarında Yeşil Dalga Sistemi’ne 2010 yılında geçilmesini planlıyoruz”.

Park et, devam et

Yeni yeni projeler ürettiklerini de ifade eden Başkan Toçoğlu, Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu Projesi’ne de değindi. Başkan Toçoğlu, “Yolcu potansiyeli açısından fizibıl olan Hafif Raylı Sistem koridorunun da ortaya çıkarılacağı, Toplu Taşıma Sistemi Rehabilitasyonu ve Optimizasyonu Projesi de birkaç ay içerisinde sonuçlanacak.  Bu proje kapsamında Belediye Otobüsü, Özel Halk Otobüsü, Minibüs ve Taksi-Dolmuş güzergâhlarında taşınan yolcu sayıları belirlenecek ve bu hatlarda çalışan araçların sayıları ve yolcu kapasitelerine göre yeniden bir değerlendirme yapılarak en uygun çalışma ve tarife planları oluşturulacak. Bu proje çerçevesinde tüm toplu taşıma unsurları birbirleriyle entegre olarak çalışacak, uygun noktalara aktarma merkezleri oluşturulacak. Özel otosuyla veya bisikletiyle gelip park ettikten sonra toplu taşıma aracıyla yolculuğun sürdürülmesi için Park Et Devam Et Sistemi’ne uygun düzenlemeler yapılacak ve tüm duraklar yeniden gözden geçirilecek” dedi.

Çok yönlü çalışıyoruz

Başkan Zeki Toçoğlu, Ulaşım Master Planı ile alakalı ve bisikletin kullanımının yaygınlaştırılması ile alakalı da çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Başkan Toçoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.kuruluş yılı olan 2023 vizyon yılına uygun projeksiyonların yer alacağı ve Nazım İmar Planları ile Çevre Düzeni Planları’yla uyumlu bir Ulaşım Master Planı ile ilgili teknik şartname hazırlıkları başladı ve bu yıl içerisinde ihaleye çıkılması hedefleniyor. Ayrıca bisikletin kullanımını yaygınlaştırmak ile alakalı da çalışmalarımız var. Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve fiziksel olarak taşıt trafiğinden arındırılmış bisiklet yolları yapılması için çalışıyoruz. Hatta bu konuda AB projelerinden birisine başvuru yaptık” diye konuştu.