Ulaşımda Yeni Çözümler

Başkan Toçoğlu yenilenecek ulaşım sistemi için Bursa'da bilgi aldı......

Toplu taşıma sistemini tamamen yenilemeyi planladıklarını ifade eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Geçtiğim hafta ulaşım sisteminin özelleştirilmesi konusunda Meclisimiz bize yetki vermişti. Sakarya’da gerçekten aksayan, vatandaşlarımıza zorluk çıkartan bir ulaşım sistemi mevcut. Biz ulaşım sistemini baştan aşağı yenilemeyi planlıyoruz. Bu yüzden en gelişmiş ulaşım sistemlerini incelemeye aldık. Bursa da ulaşım filosu güçlü olan bir şehrimiz. Bu incelemelerimiz devam edecek. İnşallah son derece modern ve çağdaş bir sistemi şehrimize kazandıracağız” dedi.

Akıllı bilet sistemi

Yeni ulaşım sisteminde ‘akıllı bilet’ uygulamasına geçmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Akıllı bilet sistemi son derece modern bir sistem. Hem belediye olarak bize hem de vatandaşlarımıza kolaylıklar sağlayacak olan akıllı bilet sistemi ile ulaşım alanında detaylı bilgilere sahip olacağız. Bu sistem ile birlikte ulaşımın planlanması ve trafik akışkanlığının sağlanması ve sağlıklı kararlar alınması çok kolay olacak. Ayrıca yeni ulaşım ağında GPRS teknolojisini de kullanmayı planlıyoruz. Bu sistem ile birlikte ulaşım filomuzdaki bütün araçları takip edebileceğiz” diye konuştu.

Modern bir ulaşım

“Ulaşım hizmetleri belediyelerimizin şehir insanıyla sıcak temasa geçtiği bir noktadadır” diyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Ulaşım en fazla önem verdiğimiz hizmet alanlarımızdan. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çok yakında incelemelerimizi de tamamlayıp sahadaki çalışmalara başlayacağız. Her zaman söylediğimiz gibi biz bugünün ulaşım sorunlarını çözmek için uğraşmıyoruz. Uzun yıllar şehrimize hizmet edecek bir sistem ve model kurmak için çalışıyoruz” dedi.

Başkan Toçoğlu ve beraberindekiler daha sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüs araçlarını da inceledi. Otobüsle kısa bir gezi de yapan Başkan Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.