Yeni eğitim öğretim yılı kapsamında ulaşıma yeni düzenlemeler getirildiğini kaydeden Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, “Çalışan otobüs ve sefer sayılarını okulların açılacak olması dolayısıyla arttırdık. Pazartesi günü itibarıyla uygulamaya geçecek olan yeni hareket saatlerine sakus.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilir” dedi. Ercan ayrıca okulların ilk gününde büyükşehir otobüsleri ve ADARAY’ın öğrencilere ücretsiz hizmet sunacağını duyurdu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan, yeni eğitim öğretim yılının başlayacak olması dolayısı ile ulaşımda yeni düzenlemeler yapıldığını açıkladı. Öğrencilerin toplu taşıma hizmetlerinden daha rahat bir şekilde faydalanmalarını öncelediklerini belirten Ercan, “Belediye hatlarımızda bazı düzenlemeler yapıldı. Çalışan otobüs ve sefer sayılarını arttırdık. Pazartesi günü itibarıyla uygulamaya geçecek olan yeni hareket saatlerine sakus.sakarya.bel.tr adresinden ulaşılabilir” diye konuştu.

Toplu Taşıma Ücretsiz
Sezar Ercan, “19 Eylül Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ve ADARAY’da ulaşım öğrenciler için ücretsiz olacak. Öğrenci kardeşlerimiz şoför arkadaşlarımıza öğrenci kimlik kartlarını göstermek suretiyle bu imkandan faydalanabilirler. Eğitim sezonu süresince öğrencilerimiz ulaşımda yaşanan yoğunlukla ilgili toplu.tasima@sakarya.bel.tr e-posta adresine tüm şikâyet, öneri ve taleplerini bildirebilirler. Öneri ve şikayetleri titizlikle değerlendiriyoruz. Hedefimiz toplu taşımada maksimum vatandaş memnuniyetidir” şeklinde konuştu.

Sürücülere İlk Gün Uyarısı
Genel Sekreter Yardımcısı Sezar Ercan açıklamalarının devamında ise şunları söyledi; “Ayrıca okulların açıldığı ilk gün yılın en çok trafik yoğunluğu yaşanan günüdür. Mümkün mertebe vatandaşlarımızı toplu taşıma araçlarımızı kullanmaya davet ediyoruz. Özel aracıyla okula gidecek olan vatandaşlarımıza mümkün mertebe trafik yoğunluğu olan ana güzergahların yerine alternatif güzergahları kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Trafik yoğunluğu sabah saat 08.00’den öğlen saatlerine kadar sürmektedir. Vatandaşlarımızın zorunlu kalmadıkça bu saatlerde trafiğe çıkmamaları faydalı olacaktır. Bu vesileyle yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor; öğrencilerimize üstün başarılar temenni ediyoruz.”