Türkan Şoray Hayranları İle Buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen Kültür Sanat Etkinlikleri Şubat ayı programı kapsamında, Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, Sakaryalı hayranları ile buluştu. İlk olarak Yenikent Park’a gelen Şoray, koleksiyoner Vadullah Taş tarafından sergilenen 36 film afişini inceledi. Arapça ve Farsça dillerinde de hazırlanan film afişlerini ilk kez gördüğünü dile getiren Şoray, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Yenikent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine katıldı.

 

İyi ki geldim, iyi ki varsınız
İmza töreninde konuşan Türkan Şoray, “Sakarya acı dolu günler geçirdi. O günden sonra Sakarya’ya gelmeyi çok istedim, hep aklımdaydı. İyi ki geldim, iyi ki varsınız.” dedi. Sakarya’da düzenlenen kültür sanat etkinlikleri ile ilgili düşüncelerini aktaran Şoray, “Sakarya’da son 3 yıldır kültür sanat etkinlikleri düzenlendiğini duydum. Kültür sanat etkinliklerine katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyum. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyor, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nı kutluyorum” diye konuştu.

 

Mühürlü Kalp dizisi geliyor
Sakarya’dan bir müjde de veren Şoray, “Sakarya’dan bir müjdeyi de vermek istiyorum. Şuan bir dizi projesi var, bu diziyi ben yazıyorum. Dizimizin adını ilk defa burada açıklıyorum, ismi “Mühürlü Kalp.” Beğeneceğinizi umuyorum” ifadelerini kullandı. İmza töreninde “Sinemam ve Ben” isimli kitapları imzalayan Şoray, hayranları ile sohbet etti. Törenin sonunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Aydın, Türkan Şoray’a çiçek takdim etti.

 

Mahkûmlarla buluştu
Yenikent Sosyal Tesisleri’ndeki programın ardından Ferizli Cezaevine giden Şoray, cezaevinde adının verildiği konferans salonunda mahkûmlarla buluştu. Mahkûmlarla sohbet eden Türkan Şoray, “Sizi ve duygularınızı anlıyorum. Acı çeken karakterlere birçok kez hayat verdim. Umarım hayatınız çok çok güzel olur. Gösterdiğiniz ilgi için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. Mahkûmlarla sohbet eden ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Türkan Şoray, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisi için düzenlenen Ustalara Saygı programına katılmak üzere Ferizli Cezaevi’nden ayrıldı.