Serdivan Belediyesi ile Sapak Camii arasında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 2. Cadde üzerinde 2 bin metrelik yağmursuyu hattı oluşturulacağını ifade etti. Toçoğlu, “Bölgede inşa edeceğimiz dönel kavşak sinyalizasyon kaynaklı uzun bekleme süresini ortadan kaldıracak ve trafiği kontrollü bir şekilde daha akıcı hale getirecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan, Mehmet Akif Ersoy, Kazımpaşa ve Çark Caddesi ile 2. Cadde geçişinde hayata geçirilen kavşak çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Güzergahta SASKİ ekiplerinin 2 bin metrelik yağmursuyu altyapısı oluşturtacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, aynı zamanda 2. Cadde’nin de yenilendiğini ifade etti.

2 bin metrelik yağmursuyu hattı
Başkan Toçoğlu, “Kavşak projemiz kapsamında 2. Cadde üzerinde yenileme çalışması başlattık. Caddenin yaklaşık 5 yüz metrelik bölümünde asfalt ve yaya yolu söküm işleri tamamlandı. Bir yandan SASKİ’ye bağlı ekiplerimiz yaklaşık 2 bin metrelik yağmursuyu hattı üzerinde çalışmalarına devam ederken, Fen İşleri’ne bağlı ekiplerimiz ise yoldaki dolgu çalışmalarını büyük ölçüde tamamladı” diye konuştu.

2. Cadde yenileniyor
Bölgede daha önce hayata geçirilen kavşak çalışmaları ile trafik akışının daha kontrollü ve akıcı hale geldiğini, yeni kavşak çalışmasının da güzergahı önemli ölçüde rahatlatacağını açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, “Cadde üzerindeki yenileme çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız. Bisiklet ve yaya yolu, aydınlatması ve çevre düzenlemeleriyle 2. Cadde daha güzel bir hal alacak. Bölgede inşa edeceğimiz dönel kavşak sinyalizasyon kaynaklı uzun bekleme süresini ortadan kaldıracak ve trafiği kontrollü bir şekilde daha akıcı hale getirecek” ifadelerini kullandı.