Tour Of Sakarya’nın 3’üncü etabına damga vuran Sakarya Büyükşehir PRO Team’ın sporcusu Vitaly Buts ikinci oldu. Dünyanın en fazla ilgi gören yol bisikleti yarışının Sakarya’daki 3’üncü etabında 80’e yakın sporcu Adapazarı, Akyazı, Hendek ve Kaynarca rotalarında 140 kilometre boyunca nefes kesen bir mücadele sergiledi. Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya’da unutamayacağımız bir yarış heyecanı yaşıyoruz. Binlerce hemşerimiz bu coşkuya ortak oldu, bisiklet organizasyonları tüm hızıyla devam edecek” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen uluslararası yol bisikleti yarışlarında ev sahipliğinin 3’üncü gününde. Dünyanın tüm şehirlerinde en fazla takip edilen, heyecanın doruğa ulaştığı müsabakaların ‘Tour Of Sakarya’ kısmı şehirde farklı bir hava oluşturdu. İlk turlarında Adapazarı, Sapanca, Kandıra, Serdivan ilçelerinden geçen nefes kesen turun 3’üncü etabına geçildi. Yarış Sakarya Demokrasi Meydanı’ndan start aldı. Sporseverlerin de ilgiyle takip ettiği kısımda 30’a yakın ülkeden yaklaşık 80 sporcu start çizgisinden çıkış yaptı.

Zorlu mücadele
Güzergâh olarak Adapazarı’nda dönmeye başlayan pedallar Akyazı, Hendek, Yenikent ve Kaynarca’da döndü. Yıldız isimler 140 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 4 saat gibi bir sürede tamamladı. Kırsal alanlardaki ara sokaklarda zorlu bölümlerden geçen dünyanın en başarılı yol bisikleti sporcuları podyuma çıkmak için tüm gücünü ortaya koydu. Büyük bir efor sarfeden sporcular bitiş çizgisini geçtiği sırada kent merkezinde sporseverlerin tezahüratlarıyla karşılandı. Yarışa Sakarya Büyükşehir PRO Team takımından Vitaly Buts ve aynı takımdan Batuhan Özgür damga vurdu. Vitaly, bitiş çizgisini birinciden 10 salise farkla geçerek adını ikinciliğe yazdırdı. Batuhan Özgür ise yarışı 4’üncü tamamladı. Yarışın birincisi Pro Touch takımından Gustav Basson, üçüncüsü ise Algeria Natıonal Team sporcusu Hamza Yacine oldu.

Sakarya bisikletin kalbi oldu
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bisiklette uluslararası müsabakaların kalbinin attığı yer oldu. Bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen “Bike FEST” kapsamında birçok uluslararası yarış gerçekleştirildi. İlk olarak Sakarya MTB Cup start alındı, sonrasında ise 110 farklı ülkeden canlı yayınlanan dünyanın en heyecanlı dağ bisikleti organizasyonu MTB Eliminatör Dünya Kupası gerçekleştirildi için döndü. Büyükşehir, son olarak festivalin son yarışı Tour Of Sakarya’nın startını verdi. 4 etapta tamamlanacak yarış için kentin dört bir yanındaki güzergâhlar oluşturuldu ve yarışa hazır hale getirildi.  3 etabı geçilen şampiyona 28 Ağustos Pazar günü yapılacak 4’üncü son etapla birlikte toplamda 574 kilometre yol kat etmiş olacak.

“Bisiklet kültürünü benimsemiş bir Sakarya var”
Bike FEST için Sakaryalılara çağrı yapan Başkan Yüce, “Sakarya’da unutamayacağımız bir yarış heyecanı yaşıyoruz. Binlerce hemşerimiz bu coşkuya ortak oldu ve olmaya devam ediyor. Bike FEST’imizde yarışlarımız, EXPO’muz, konserlerimizle şehre renk kattık. Vatandaşlarımız etkinliklere yoğun şekilde katılım sağladı. Ayrıca bisiklet kültürünü de benimseyen bir Sakarya var artık. Yarışlara, müsabakalara ilgi her geçen gün artıyor. Bu şehrin bisikletle anılması, bisikletin bir sembol haline gelmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Pazar günü turun son etabına geçeceğiz ve sonrasında Bike FEST’in finalini Bilal Sonses konseriyle yapacağız. Bu festival şehirde bir gelenek haline gelecek, her yıl düzenlenecek. Vatandaşlarımızı festivalin son gününde yarışları takip etmeye ve konserde hep bir arada olmaya davet ediyoruz. Tüm yarışmacılarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bike FEST programı:

28 Ağustos

Saat 14.00 - Kaynarca, Karasu, Adapazarı 4’üncü etap / Start: Demokrasi Meydanı

Saat 19.00 - Bilal Sonses konseri (19.00)