ADASU'nun 2008 yılı değerlendirme toplantısı Serdivanda gerçekleştirildi

Hepinize güveniyorum

Belediyelerin millet için çalışan kurumlar olduğunu belirten Başkan Zeki Toçoğlu “Bir ay önce yeni görevime başladım. Bize inanan ve güvenen insanların oyları ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçildim. Büyükşehir çalışanları olarak hep birlikte bize güvenen insanları mahcup etmeyeceğiz. Milletimize hizmet için bu makamlarda olduğunu unutmacağız. Sizlere son derece güveniyorum. ADASU başarılı bir kurum. İşlerinizi bundan sonrada başarılı bir şekilde yapacağınızdan şüphem yok. Hep birlikte milletimizin menfaatleri için gecemizi, gündüzümüze katarak çalışacağız. Sakarya’mızı gelecek güzel günlere hazırlayacağız” dedi.

 

ADASU Genel Müdür Rüstem Keleş de konuşmasında ADASU’nun kurumsallaşmış, personeli barışık ve su yönetiminde ciddi mesafeler almış bir kurum olduğunu söyledi. Keleş “Personelimiz bizim için çok değerlidir. Sizlerin fikirlerini çok önemsiyoruz. ADASU yönetimi olarak bu güne kadar ben yaklaşımı ile değil, biz yaklaşımı ile hareket ettik ve etmeye devam edeceğiz. Her zaman çalışanlarımızın ve vatandaşlarımızın menfaatlerini ön planda tutmaya gayret gösterdik. Hiçbir zaman kişisel menfaat ve çıkar peşinde olmadık. Bizler biliyorsunuz ki su yönetimi kurumuyuz. Mevcut su durumunu sağlıklı ve üst düzeyde yönetmek bizler için çok önemli. ADASU olarak her zaman planlarımızı yaparken ve kararlarımızı alırken büyük düşünmeyi hedefliyoruz” dedi.

 

Önemli yatırımlar yaptık

Yatırımlardan da söz eden Rüstem Keleş “2008 yılında 41 km kanal, 16 km yağmur suyu, 50 km içme suyu hattı döşedik. Planlama ve yatırım maliyetlerimiz 23 milyon 143 bin TL’yi buldu. Devam eden ve biten yatırımlarımız var. Hızır İlyas Tepesi’nde bir arıtma tesisi daha yapıyoruz. Kuzey kuşaklama kolektörü tamamlandı. Ballıkaya projesinin çalışmaları sürüyor. Sakarya Nehri üzerinde kurmayı planladığımız hidroelektrik santrali ihale aşamasına geldi.

 

Santral devreye alındığında kendi elektriğimizi kendimiz üreterek yılda 12 milyon TL kar etmiş olacağız” dedi. Toplantıda ADASU daire başkanları da çalışmalarını anlatan birer sunum yaptılar. Toplantı sonunda Rüstem Keleş, personelleri Vedat Ülev ve Mustafa Fırat’a başarılı çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.