Siyasetin Tek Limanı Ahlaktır

AK Parti Erenler 1. Olağan Kongresi Erenler Kültür Merkezi'nde gerçekleş

Toçoğlu: Daha yaşanılabilir şehirler yaratmalıyız

Konuşmasında Türkiye’nin kritik bir aşama da olduğunu belirterek, çok çalışılması gerektiğinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Hepimizin yakından takip ettiği gibi, şu anda bir kırılma noktasındayız. Ülkemiz büyük tehditlerle ve büyük fırsatlarla karşı karşıyadır. AK Parti olarak bizler, çeyrek yüzyıldır süren terörü sonlandırmak, ulusal bütünlüğümüzü daha da güçlü hale getirmek, parlamenter demokrasiyi güçlendirmek, devletimizi çetelerden temizlemek, daha yaşanabilir şehirler, daha müreffeh bir Türkiye yaratmak, Hakkı ve hukuku egemen kılmak zorundayız” dedi.

Birlik ve beraberliğin önemi

Sorunların aşılmasında teşkilatların her kademesinde görev yapan kişilere büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Başkan Toçoğlu, “Ekonomide, bulaşıcı hastalıklarda ve çevre kirliliğinde olduğu gibi, küresel tehditlerin üstesinden gelmek durumundayız. Tüm bu sorunların aşılması, AK Parti’nin, yani sizlerin performansına bağlıdır. Bizlerin bu salonda göstereceği birlik ve beraberlik, partimizi tüm ülkede güçlendirecektir” dedi.

Büyük bir sorumluluk üstlendiklerini belirten Başkan Toçoğlu, kendilerine güvenen insanların güvenini boşa çıkarmamak için daha fazla gayret göstermeleri gerektiğini söyledi. Başkan Toçoğlu; “Büyük bir sorumluluğu üstlenmiş durumdayız. Bu sorumluluğun gereği olarak, birbirimizden samimiyeti ve iyi niyeti asla esirgemeyeceğiz. İnançla, azimle ve kararlılıkla birbirimize kenetlenecek, aydınlık günleri birlikte inşa edeceğiz. Bunun için çok çalışmamız gerektiğini hiçbir zaman unutmayacağız. Sayın genel başkanımız ve Başbakanımızın, ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ sözünden asla taviz vermeyeceğiz. Şunu unutmayalım ki, el ele verip birbirimize karşı samimi olduğumuz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Bize güvenen, bize inanan, bizi tercih eden halkımıza karşı olan sorumluluğumuz çerçevesinde çok çalışarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye için vermiş olduğu mücadeleyi örnek göstererek kendilerinin de bu tempoya ayak uydurmaları gerektiğini belirtip, Erenler İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Milletvekilleri bütünlük mesajları verdi

Toçoğlu’nun ardından kürsüye çıkan AK Parti Milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberlik mesajı verdiler. AK Parti Milletvekili Şaban Dişli, Başbakan Erdoğan’ın haftada 80 saat çalıştığını belirterek, “Bu salonda bulunan herkes Başbakanımızın gayretli çalışmalarını örnek almalı ve buna uygun olarak teşkilattaki görevlerini yerine getirmelidir” dedi.

Milletvekili Erol Aslan Cebeci de, samimiyet ve iyi niyet olduğu takdirde başaramayacakları hiçbir şey olmadığı belirtti. Konuşmasında sık sık samimiyet mesajları veren Cebeci, “Arkadaşlar şuna emin olmanızı istiyorum, biz kendi aramızda huzur ve barış içersinde, samimiyetle ve iyi niyetle birlik ve bütünlük sağlarsak bize inanan ve güvenen insanları mahcup etmemiş oluruz. Biz adil olmak zorundayız. Merhamet sahibi olmak durumundayız” dedi.