Adapazarı İmam Hatip Lisesi açılışı için bir araya gelerek temel atılma törenini gerçekleştiren Başkan Yüce, “Bizler ülkemize ve dünyamıza buradan baktık ve buradan bakmaya devam edeceğiz. İnşallah burası her birimizin destekleriyle en iyi şekilde tamamlanacak. Mevla’m bizi ecdadını bilen, nesillerini bilen, karakterini, düsturunu, vatanını, milletini bilen evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilen Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alana inşa edilecek 48 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı. Sakarya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Ağrı Taşlıtaş Belediye Başkanı İsmet Taşdemir, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cevat Ekşi, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, il müdürleri, bürokratlar, mezunlar, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum
Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, “Bizim için çok büyük anlam taşıyan bir gündeyiz. İlk kuruluş fikri 1950 yılında ortaya atılmış ve o günden itibaren bu işe baş koymuş birçok isim var. 1956’da sonuç veren bu meyve o gün ilk defa açıldı. 1961-62 eğitim yılında okulun birinci katı tamamlanarak burada eğitim faaliyetine başlandı. Bizlere bu kadim irfan yuvasından mezun olma ve bu okulu tekrar ayağa kaldırma imkanı veren Allah’a şükrediyorum. Bu güzel törene ulaşmamızı sağlayan Başkanımız Ekrem Yüce’ye, destek ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sizler bize inanın
İl Milli Eğitim Müdüresi Fazilet Durmuş, “Cuma günü bizler için çok bereketli geldi. Bizler eğitim camiası olarak doğruyu yanlıştan ayırmayı, ilmi ve irfanı öğretiyoruz. İnsanlığa değer katacak bir nesil yetiştirmeye çalışıyoruz. İnanıyoruz ki insan olmanın en güzel örneklerini tüm dünyaya sergileyebilecek öğrenciler Türkiye’den çıkacaktır. Sizler bize inanır ve güvenirseniz, eğitim camiasında bizleri yalnız bırakmazsanız en iyi öğrencileri yetiştirmek adına her şeyi yapacağız.”

Şehrimizde çok önemli bir yere sahip
Önemli isimleri mezun eden Adapazarı İmam-Hatip Lisesi’ni yeniden şehre kazandıracak olmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Şehirlerin hafızaları ve kültürleri vardır. Her şehirde bu hafızayı ve kültürü oluşturan kurumlar vardır. Sakarya’mızın en önemli kültür ocaklarından biri ve aynı zamanda şehrimizin en eski imam-hatip okulu olan Adapazarı İmam Hatip Okulunu yeniden şehrimize kazandıracak olan projenin temelini atıyoruz. Adapazarı İmam Hatip Okulu şehrimizin hafızasında çok önemli bir yere sahip. Buradan mezun olan pek çok kişi yıllar sonra ya şehrimizin yönetiminde ya da ülkemizin idaresinde söz sahibi oldu” dedi.

Burası bir eğitim külliyesi
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Hizmete başladığı günden bu yana 10 binlerce öğrenciyi mezun eden okulumuzun arazisi üzerine pek çok çalışma yapıldı. Nihayetinde bugün temelini atacağımız projede karar kılındı. Adapazarı İmam-Hatip Okulu arsasının yanında yer alan subay lojmanlarının arazisi de yeni projenin içerisine dahil edildi. Toplam 10 bin 476 metrekarelik bir inşaat alanında gerçekleştirilecek olan okul binası, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokulu’nu tek çatı altında toplayacak. Okul İnşaatının tamamlanmasının ardından Konferans Salonu ve Kütüphane inşa edilecek” dedi.

Hayır sahiplerine yürekten teşekkür
Başkan Yüce, “Tabi bu projenin tüm çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak yürütüyor olmamızın yanında, Adapazarı İmam-Hatip Okulu efsanesinin kaldığı yerden bilinçli nesiller yetiştirmeye devam etmesi için ciddi bağışlar veren hayır sahibi hemşerilerimize de sizlerin huzurunda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Bizler ülkemize ve dünyamıza buradan baktık ve buradan bakmaya devam edeceğiz. İnşallah burası her birimizin destekleriyle, buranın üstesinden çok güzel bir şekilde çıkacağız. Mevla’m bizi ecdadını bilen, nesillerini bilen, karakterini, düsturunu, vatanını, milletini bilen evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin” dedi.

Daha aydınlık bir Türkiye
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Burada bir imece usulü var ve birçok hemşerimiz değerli katkılarıyla bu değerli eser meydana gelecek. Bu işin en çok stresini çeken Başkanımız Ekrem Yüce oluyor. Bir an önce bu temeli atalım ve en güzelini ortaya koyalım istiyoruz. Bende eminim ki burada yetişenlerden daha aydınlık bir Türkiye ortaya çıkacak. Burada emeği olan herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel insanlar yetişecek
Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız anlattıkça resimde olan binayı canlı görür gibi oldum. Allah’a çok şükür bu eğitim yuvası 1956’dan beri devam eden bu süreç, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile güzel insanlar yetiştirmeye devam edecek. Katkı sağlayan herkesin emekleri çok güzel bir şekilde ortaya çıkacak” dedi.

Allah’ın kelamı burada öğreniliyor
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “40 sene önce mezun olmuş bir kardeşiniz olarak hocalarıma da saygılar sunuyorum. Başkanımız Ekrem Yüce öyle güzel konuştu ki burada Allah’a yakın olma sevinci içerisinde olan o kadar insan var ki hep birlikte bu hayır için yarışacağız. Bu okul gibi ülkemizin her yerinde binlercesi var. Allah’ın kelamının öğrenildiği, dilinin öğrenildiği bir okula kelimeler kifayetsiz kalır. Bizler burada onları öğrendik. Okulumuzun bahçesinde şiir yarışmaları yaptık. Gelecekte insanların karşısında nasıl hitap edilir bunları öğrendik. Camilerin minberlerinde insanlara seslendik. Bu okulun bizim gönlümüzdeki yeri çok yüksek” dedi.

Ahlaklı gençleri burada yetiştireceğiz
Prof. Dr. Erbaş, “İmam hatip okullarında en önemli işlerden birisi toplumda her zaman ışık saçacak ve Kuran’ı Kerim’in ilkeleri doğrultusunda nesiller yetiştirmek. Bu nesiller bizim milletimizi geleceğe taşıyacaktır. Sadece Sakarya’dan değil, ülkemizin çeşitli yerlerinden öğrenciler buraya gelecekler. Tecrübe paylaşımını geleceğe taşıyarak duruşu ve ahlakı olan gençler yetiştireceğiz. İnşallah buradaki okulumuzda olduğu gibi diğer tüm okullarımızda ilkeli gençler yetiştirmek nasip olur. Başta Ekrem Yüce olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum. Allah’ın bereketi üzerinizde olsun” dedi.