Büyükşehir Belediyesi Bisiklet Turları başlıyor. 8 parkurda gerçekleştirilecek adrenalin dolu sürüşler için ilk kayıtlar 21 Nisan Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası üzerinden alınacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen Bisiklet Turları başlıyor. Bu yıl Poyrazlar, İl Ormanı, Yenikentpark, Alandüzü, Çaltıcak, Kırantepe - Gölpark, Karagöl - Acelle ve Sülüklü Göl parkurlarında gerçekleştirilecek sürüşler için ilk kayıtlar 21 Nisan Pazartesi günü alınacak. Büyükşehir Belediyesi kurumsal internet sayfası www.sakarya.bel.tr üzerinden her parkur için ayrı kayıt yaptırılacak. Sürüşlerin gerçekleştirileceği Pazar günleri ise saat 9:00’da Kentpark içerisinde yer alan Öğretmenevi’nin yanında toplanılacak. Bisiklet Turları’na katılmak için detaylı bilgi almak isteyen sporseverler Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü’nün 241 20 02’nolu telefonunu arayabilir. Parkur bilgileri şu şekilde;

27 Nisan Pazar - Poyrazlar
Bisiklet sürüşü toplanma noktası olan Kentpark Öğretmenevi yanından 09:00’da başlayacaktır. 2. Geçitten geçilerek Necmettin Erbakan bulvarına ilerlenecek, Necmettin Erbakan bulvarından 2. Caddeye varılacak, Mehmet Akif Ersoy caddesi, Yazlık köprüsü, Çevreyolu ve Yeni Karasu yolu güzergâhı izlenerek Poyrazlar mesire alanına ulaşılacaktır. Poyrazlara varış tahmini olarak 10.30’da gerçekleşecektir. Bir saat molanın ardından aynı güzergâhtan dönüşe geçilecek, Çevreyolundan Ahmet Yesevi caddesine sapılacak, Sedat Kirtetepe, Yazlık caddeleri kullanılarak Kentpark’a varılacaktır.

11 Mayıs İl Ormanı
Etkinlik Kentparktan başlayarak, Milli Egemenlik caddesi, Necmettin Erbakan caddesi, 2. Cadde, 32 Evler caddesi üzerinden Sapanca yoluna girilecek, Uzunkum’dan sahil bisiklet yolu kullanılarak Sapanca sahil Polis çay bahçesi önünden Vakıf caddesi ile tekrar Sapanca yoluna çıkılacak ve Uzunkum girişinden İl Ormanına girilecektir. İl Ormanına tahmini varış zamanı 11.30’dur. Bir saat molanın ardından Kumru Sokak üzerinden Sapanca yoluna inilecek, 32 evler, Milli Egemenlik caddesi, Maliye caddesi güzergâhı kullanılarak Kentpark’a giriş yapılacaktır.

18 Mayıs Yenikent Park
Etkinlikte Kentpark Öğretmenevinden başlanarak, Yazlık caddesi, Sebahattin Zaim Bulvarı (Karaman yolu), üzerinden 15. Cadde kullanılarak Yenikent Park’a ulaşılacaktır. Yenikent Park’a tahmini varış zamanı 10:00’dır. Bir saat mola verilecek ve 15. Cadde ve 19. Cadde üzerinden Kaynarca yoluna çıkılacak, Karakamış Köyü üzerinden Çevre yoluna ulaşılacaktır. Çevre yolundan Sedat Kirtetepe ve Yazlık caddeleri üzerinden Kentpark geçilerek etkinlik bitirilecektir.

25 Mayıs Alandüzü
Kentpark Öğretmenevinden başlayacak etkinlik, Yazlık caddesi, Mehmet Akif Ersoy caddesi ve Eski Kazımpaşa caddesi üzerinden Kazımpaşa yoluna çıkılarak devam edecek, Kazımpaşa Caddesi ile Alandüzü’ne varılarak gidiş kısmı bitirilecektir. Alandüzü’ne tahmini varış zamanı 10.30’dur. Bir saat molanın ardından İbrahim Kaya Caddesi, Karapınar Köyü, Karapınar Caddesi üzerinden Sabahattin Zaim bulvarına çıkılacak ve Doğrudan Kentpark’a geçilerek sonlandırılacaktır.

1 Haziran Çaltıcak
Kentpark’tan çıkış yapılarak, Yazlık Caddesi’nden Sabahattin Zaim Bulvarı’na geçilecek, Yenikent Hastanesi yolundan Kaynarca yoluna geçilecek, Kaynarca yolundan Acıelmalık yoluna sapılacak, Acıelmalık, İkizce Müslim, Çaltıcak köyleri geçilerek Çaltıcak gölünde mola verilecektir. Çaltıcak gölüne tahmini varış saati 10:20’dir. Bir saat molanın ardından Gizem Caddesi (eski Karasu yolu) üzerinden Kaynarca yoluna çıkılacak, Çevre yolu, Sedat Kirtetepe caddesi, Yazlık caddesi güzergâhından Kentpark’ta etkinlik bitirilecektir.

8 Haziran Kırantepe - Gölpark
Etkinlik Kentpark’tan başlayacak, Yazlık caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Eski Kazımpaşa Caddesi güzergâhı izlenerek Selahiye Köyü’ne varılacaktır. Selahiye Köyü’nden Kırantepe’ye çıkılacak, Esentepe Mahallesi’nden E5 karayoluna inilecek ve Gölpark’ta mola verilecektir. Gölpark Varış saati tahmini olarak 11:30’dur. Mola bir saat olacak ve ardından dönüşe geçilecektir. Dönüş E5 üzerinden 32 Evler, Milli Egemenlik Caddesi, Kentpark güzergâhında gerçekleşecektir.

15 Haziran Karagöl - Acelle
Sürüş başlangıç noktası Karagöl Yaylası’dır. Araçla ulaşım yaklaşık 70 kilometredir. Parkurun tamamı topraktır ve zor bir parkurdur. Başladığı noktada bitecek bir tur şeklindedir. Sürüş mesafesi 33.2 kilometre, irtifa farkı +/- 770 metredir. Katılım dağ bisikletiyle olacaktır.

22 Haziran Sülüklügöl
Etkinlik Dokurcundan sonra Sülüklügöl yolu girişinden başlayacak, Sülüklügöle bisikletlerle çıkılıp, bir mola ardından tekrar başlangıç noktasına inilerek sonlandırılacaktır. Araçla intikal mesafesi yaklaşık 70 kilometredir.