Şehrimizi Hep Birlikte Güzelleştiriyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ile Sakarya Kent Konseyi, şehrin daha güzel bir görünüme kavuşması için lale soğanı dağıttı.  Atatürk Bulvarı’nda yapılan dağıtım törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Osman Aydın, Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ali Oktar, Kent Konseyi Kadın Konseyi Başkanı Bilge Dikmen ve üyeleri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende ilk laleyi Başkan Vekili Osman Aydın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilge Dikmen’e verdi. Daha sonra 5 bin adet lale soğanı “ Sakarya’yı Birlikte Güzelleştiriyoruz” sloganıyla vatandaşlara dağıtıldı. Törende konuşan Büyükşehir Başkan Vekili Osman Aydın, mehterin olduğu gibi lalenin de Osmanlı kültürüne ait olduğunu, Hollanda’nın ise laleyi kendi kültürüne aitmiş gibi yansıttığını söyledi. Sakarya’nın güzelleşmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yaptıkları belirten Osman Aydın, “Bizler Sakarya’nın güzelleşmesi ve daha çevreci bir görünme kavuşması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Programımıza ilginiz ve katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum. Şehrimizi hep birlikte güzelleştirmeliyiz ” dedi. Kent Konseyi Başkanı Arif Aruca da programa katılan herkese teşekkür etti. Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilge Dikmen, kadın meclisi olarak şehrin güzelleşmesi için gereken çalışmaları yapmaya hazır olduklarını belirtti. Program öncesinde Büyükşehir Belediyesi mehter takımının verdiği mini konser büyük alkış aldı.