SAÜ’de düzenlenen ‘Başkan ile Baş Başa’ programında konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizde devam eden çalışmalarımız var. Kısa süre içerisinde yeni projelerimiz için de adımlarımızı atacağız. İnşallah altyapıda, tarımda, çevrede, ulaşımda, eğitimde, kültür ve sanatta, sporda Sakarya’mızı daha iyi noktaya ulaştıracağız. Bizim bu şehre sevdamız, milletimize hizmet borcumuz var” dedi. Başkan Yüce, Sakarya olarak koronavirüsle mücadeleyi de kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Başkan ile Baş Başa’ programına konuk oldu. Moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel’in üstlendiği programda koronavirüsle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara değinen Başkan Ekrem Yüce, şehrin yatırımlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Anneler Günü mesajı
Anneler Günü’nü tebrik ederek konuşmasına başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Varlığın ve ruhun temelini annelik oluşturuyor. Tüm annelerimizin gününü kutluyor, ahirete irtihal eden annelerimize Rabbim’den rahmet diliyorum.”

Kararlı mücadele
Koronavirüsle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü paylaşan Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm önlem ve tedbirleri aldık. Şehrimizin adeta her yerinde dezenfekte işlemleri gerçekleştirdik. İhtiyaç sahibi ve yaşlılarımıza destekler sunduk. Ulaşımda gereken adımları attık. Çok şükür şuan önümüzde iyi bir tablo var. Ancak tedbiri elden bırakmayacağız. Yeni normal yaşantımızda da dikkatli olacağız” dedi.

Şehrin tamamına maske ulaşacak
Haftada 100 bin maske üretmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Başkan Yüce, “Yaklaşık 3 milyon maske dağıtımı gerçekleştirmiştik. Büyükşehir Belediyesi olarak üretime geçtik ve şehrimizin tamamına maske ulaştıracağız. Ekiplerimiz Karapürçek ve şehir merkezinde dağıtım çalışmalarına başladı” dedi.

Öğrenciler kültür elçilerimiz
Başkan Ekrem Yüce, “Bilim her şeyin merkezidir. Üniversiteler de böylesine önemli bir görev üstlenir. Bizler de üniversitelerimizle iş birliği halindeyiz. Ayrıca öğrenci kardeşlerimize özel bazı noktalara değinmek istiyorum. Farklı şehir ve ülkelerden şehrimize gelen öğrencilerimiz var. Kültür elçilerimiz olan öğrencilerimizin yanındayız. Sakarya’mız doğal ve tarihi güzellikleri, sosyal, kültüre, sanatsal çalışmaları ve tüm avantajlarıyla pek çok anı biriktirmelerine vesile olacaktır” dedi.

Sakaryaspor bir markadır
Sakaryaspor Teknik Direktörü Şaban Yıldırım’ın da bağlandığı canlı yayında Sakaryaspor’un gönlünde farklı bir yerde olduğunu ifade eden Başkan Yüce, “Sakaryaspor bizim vazgeçilmez sevdamız, şehrimizin en önemli marka değeridir” dedi.

Bisiklette dünya şampiyonası Sakarya’da
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde de birçok sportif çalışmanın sürdürüldüğünü dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Kulüp bünyesinde 10 bini aşkın sporcuya eğitimler sunuyoruz. Son derece modern altyapı tesislerine, donanımlı eğitimcilere sahibiz. Önümüzde yine çok önemli bir organizasyon var. Cumhurbaşkanlığımız himayesinde gerçekleşecek Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonası şehrimizde yapılacak. 140 ülkeden sporcu gelecek ve bu sayede spor turizmi de Sakarya’mızda var olacak. Ayrıca bisiklet yolu ağımızı genişletiyoruz. Akıllı Bisiklet Uygulamasıyla da bisiklet kullanımını arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

Farklılık ve renk katacak
Tramvay projesine ilişkin de açıklamalar yapan Başkan Ekrem Yüce, “Tramvay konusunda uzun çalışma dönemleri geçirdik. Şehrimizin farklı kesimleriyle buluştuk, görüşlerini aldık. Olumlu tablo neticesinde 10 Nisan’da ihalemizi yapacaktık ancak koronavirüs dolayısıyla erteledik. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız toplantıda gündemimize yeniden aldık ve inşallah yakın bir süre içerisinde ihaleye çıkacağız. İstanbul'un İstiklal Caddesi’nde tramvay varsa Sakarya'nın da bulvarında, simgesi olan Çark Caddesi’nde tramvay dolaşacak. Farklılık ve renk katacak.”

Atıl alan ekonomiye katkı sağlayacak
Melen Botanik Vadisi’ne değinen Başkan Yüce, “Melen isale hattı projesinin üzerinde bulunan alanın hem İSKİ’den hem de OGM’den Büyükşehir Belediyesi olarak kullanım ve işletme hakkını aldık. İsale hattının üzerindeki alana ıhlamur ve akasya ağaçları dikeceğiz. Hemen yanlarında bir yürüyüş parkuru ve bisiklet yolu olacak. Bunların hemen ortasında ise nane, melisa, kantaron, ekinazya ve kuşburnu gibi hem tıbbi hem de aromatik bitkilerin ekimini yapacağız. Toplamda 4 bin dekar alanda gerçekleştireceğimiz projemiz için ciddi emek sarf ediyoruz. Burada atıl durumda bulunan alanı ekonomiye katkı sağlamak amacıyla değerlendiriyoruz” dedi.

Arı ve ürünleri ile tedavi merkezi
“Ayrıca her 10 kilometrede bir arı kovanları yer alacak. Böylelikle organik bal üreteceğiz. Bölgede bir de apiterapi merkezi kuracağız. Yani arı ve arı ürünleri ile tedavi merkezi oluşturacağız. Kozmetik sanayiye de katkı sunacağız. İnsan sağlığını katkı olacak çalışmaları da yine bu alanda gerçekleştireceğiz. Bu düşüncelerle projemizin evvela Sakarya’mıza ülkemize ve dünya insanlığına hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Et54 ve Bal54 hizmette
Sakarya’da arıcılığı desteklediklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Ekim ve kontrol işlemleri ile aynı zamanda 500 kovanı arıcılarımıza verdik. Üretim için gereken ekipmanları karşıladık. Bal54 evi hizmete başladı. Ülkemizin tescilli ballarını vatandaşlarımız ile buluşturduk. Et54’de de satışa başladık. İnşallah yumurta ile ilgili çalışmamız başlayacak” dedi.

Üreticinin her zaman destekçisiyiz
Sakarya’nın verimli topraklara sahip olduğunu ve geliştirdikleri tarım politikaları ile potansiyeli en iyi şekilde kullanacaklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Seracılık Mükemmeliyet Merkezi için adımlarımızı atıyoruz, yıl boyunca üretim imkanı sağlayacağız. Ayrıca Erenler’de Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi için çalışmalarımız başladı. Süs Bitkiciliği ve fidancılıkta da ülkemizin örnek şehirlerindeniz. Üreticimizi destekleyerek, tarımsal kalkınma hamlesini Sakarya’dan tüm ülkemize yayacağız. Biz inanıyoruz; Sakarya’nın tarımı parmakla gösterilecek” dedi.

Şehrin değerlerine sahip çıkacağız
Sakarya’nın ‘Şehirler Şehri’ olduğunu ifade ederek konuşmasını tamamlayan Başkan Ekrem Yüce, “Denizi, gölü, nehri, longozu, ovaları, yayları, dağları, dereleri, şelaleleri. Rabbimize şükürler olsun. Doğanın tüm güzellikleri şehrimizde bulunuyor. Bu güzelliklerimizi korumak, bu şehrin yeşiline, suyuna, toprağına sahip çıkmak en büyük sorumluluğumuzdur. Ayrıca Farklı milletlerden, kültürlerden kardeşlerimizle aynı şehirde yaşıyoruz. Kültürel çeşitliliğin en büyük zenginlik olduğunu biliyor ve şehrimize bir Kültür Vadisi kazandırmak istiyoruz. İnşallah altyapıda, çevrede, ulaşımda, eğitimde, kültür ve sanatta, sporda Sakarya’mızı daha iyi noktaya ulaştıracağız. Bizim bu şehre sevdamız, milletimize hizmet borcumuz var” dedi.