SAMEK'te Yılsonu Coşkusu

Sosyalleşme ve terapi merkezi
Törende ilk konuşmayı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, eğitime, kültüre, sanata ve dolayısıyla insana yapılan yatırımın ehemmiyetinin bilinciyle çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. SAMEK Kurslarında 48 branşta, vatandaşların ilgi ve tercihleri doğrultusunda eğitim verdiklerini belirten Aktürk, bir çok Sakaryalı için bu kursların adeta sosyalleşme ve terapi merkezi olduğunu ifade etti.

 

SAMEK ile zaman bereketleniyor
İbrahim Aktürk'ün konuşmasının ardından SAMEK kursiyerleri adına bir konuşma yapan Şenay Ergül, kursların hayatlarına renk kattığını anlattı. Ergül, "Gerekçelerimiz farklı olsa da bu kursların hayatımıza renk kattığı muhakkak. Zaman çok değerli bir sermayedir. SAMEK ile biz onu tüketmiyor, kullanıyor ve bereketlendiriyoruz. Bizlere çok güzel anlar yaşatan SAMEK kursları için başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na, SAMEK yöneticilerine ve çok değerli hocalarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

En kıymetli an
Vatandaşlarla bir araya gelinen programların kendileri için en kıymetli anlar olduğunu dile getirerek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Sizlerle huzur bulduğumuz bu programlar sayesinde, çalışma azmimiz daha da artıyor, kendimizi daha zinde hissediyoruz. Rabbim birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin" dedi.

Şehri nakış gibi işliyoruz
Sakarya'yı bir SAMEK kursiyerinin titizliği ile nakış gibi işlediklerini belirten Başkan Toçoğlu, "Biz istiyoruz ki bu şehrin gençleri geleceğe daha güvenle bakabilsin, Sakarya insanı bu şehirde yaşadığı için kendini ayrıcalıklı hissetsin. Bu şehir Türkiye’nin en huzurlu ve güzel şehri olsun istiyoruz. Ofis Sanat Merkezi, Yenikent Kültür Merkezi, Karaman SAMEK, yeni inşa ettiğimiz sanat galerisi bu anlayışın ürünüdür.

 

Bu yıl 5 bin 500 mezun
Bu doğrultuda attığımız adımların en önemli göstergelerinden biri de SAMEK adıyla bilinen Sanat ve Meslek Edindirme Kursları'dır. 2004 yılında 2 branşta 2 eğitmen ve 45 kursiyerle mütevazı bir başlangıç yapan SAMEK, bugün 14 ayrı merkezde 48 farklı branşta eğitim veren büyük bir kuruma dönüşmüştür.  Geride bıraktığımız eğitim yılında 5 bin 500 kursiyerimiz SAMEK kurslarına katılmış, yaz döneminde açacağımız kurslara da 2 bin öğrencimiz katılacaktır. SAMEK kurslarımıza katılan kişi sayısı 30 bin rakamını aşmıştır. SAMEK böylesine büyük bir hizmet kurumu haline geldiyse bu sadece sizin gösterdiğiniz ilgi sayesindedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de, sizlerin istek ve taleplerini göz önüne alarak hizmet çıtamızı daha yükseklere çekeceğiz. Yıl boyunca 14 ayrı kurs merkezimize gelen değerli öğrencilerimize, branş hocalarımıza ve SAMEK yöneticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

 

Sayı artacak
Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin tüm icraatlarını takdirle karşıladığını belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Milletvekili Ayşenur İslam, SAMEK kurslarının başarılı icraatlar arasında ayrı bir yeri ve önemi olduğunu dile getirdi. Son eğitim yılında 5 bin 500 vatandaşın SAMEK'ten geçtiğine dikkat çeken İslam, "5 bin 500, çok önemli bir rakam. Ben de dikiş dikmeyi böyle bir kursta öğrendim. Vitray yapmayı ve kumaş boyamayı öğrendim. Ruhumuza ve sosyal yaşamımıza ne kadar iyi geldiğini bizzat tecrübe ettim. Bu kurslar, özellikle kadınlarımız için son derece önemli. SAMEK'in aldığı eğitimleri mesleğe dönüştüren arkadaşlarımız için de apayrı bir anlamı var. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah kurs merkezleri ve branş sayıları da artacak ve biz önümüzdeki yıl çok daha büyük bir SAMEK Sergisi ile tekrar buluşacağız" şeklinde konuştu.

 

Züleyha Konseri
Konuşmaların ardından Vali Büyük, Başkan Toçoğlu ve AK Parti Milletvekilleri Çelik, İslam ve Yavuz, SAMEK branşlarından mezun olan öğrencilere sertifikalarını teslim etti ve protokol, açılış kurdelesini kesti. Daha sonra sevilen sanatçı Züleyha, Siyah Örümcekler Orkestrası eşliğinde muhteşem bir konser verdi.

 

Başkan Toçoğlu Züleyha Düeti
Züleyha, "Sakarya'da daha önce gerçekleştirdiğimiz konserde çok güzel anlar yaşadım. Gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür ediyorum. SAMEK'te eğitim alan kardeşlerimizin yıl boyunca el emeği göz nuru eserlerinin sergilendiği muhteşem bir sergi var. Böylesine güzel çalışmalara vesile olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum" diyerek Başkan Zeki Toçoğlu'nu düet için sahneye davet etti. Züleyha'nın isteğini geri çevirmeyen Başkan Toçoğlu sahneye çıkarak Züleyha ile birlikte "Suzan Suzi" türküsünü söyledi. AK Parti MKYK Üyesi Çiğdem Atabek, Züleyha'ya hediye takdim etti ve Züleyha, 2 saati aşan sahne performansıyla birbirinden güzel eserleri Sakaryalılar için seslendirdi. SAMEK Yılsonu Sergisi, 28 Haziran Cuma gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor.