Büyükşehir Belediyesi Akyazı SAMEK’te eğitimler kaldığı yerden devam ediyor. Bahar döneminde Akyazı SAMEK’te Perspektif eğitmeni olarak görev yapan Hanife Yan, SAMEK Merkezlerinde kursiyerlerin sanat üreterek kendilerini daha özel hissettiklerini belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Akyazı Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. 360 kursiyerin eğitim aldığı merkezde Bilgisayar, Arapça, İngilizce, Ahşap Boyama, Perspektif, Kırkyama, Giyim, Çeyiz, Nakış, Diksiyon, Hat, Resim, Ney, Gitar, Bağlama ve Filografi branşlarında eğitimler sunuluyor.  Eğitim çalışmalarıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Perspektif ve El Sanatları Eğitmeni Hanife Yan, SAMEK Merkezlerinde kursiyerlerin sanat üreterek kendilerini daha özel hissettiklerini belirtti.

His duygusu ile doğrudan bağlantılı
Hanife Yan, “Perspektif resim sanatından gelen bir uygulama biçimidir. Resim düzleminde uzaktan yakına gelerek resme boyut kazandırma olarak tanımlayabiliriz. Akyazı SAMEK Perspektif kursunda öğrencilerimize resme boyut kazandırırken değişik materyallerle süslemeyi öğretiyoruz. Amacımız özgün çalışmalar ortaya koymak. Çünkü Perspektif sanatı his duygusu ile doğrudan bağlantılıdır. Kursiyerler perspektif yaparken kendilerini yaptıkları çalışmanın içinde hissediyorlar” diye konuştu.

Aile bütçesine katkı
Yan, “Perspektif sanatı aslında kadınlara bir hobi kursu gibi geliyor. Fakat istenildiği takdirde kadınlarımıza bir gelir kaynağı da yaratabiliyor. Kurs eğitimi sürerken ya da daha sonrasında özel siparişler alanlar var. Aile bütçesi için çok büyük bir avantaj. SAMEK’lerde hanımlarımız genelde atmosferi beğenip başka kurslara da katılıyorlar. Hem stres atıp hem de günlerini kaliteli bir şekilde değerlendiriyorlar. Kendilerini SAMEK Merkezlerinde sanat üreterek daha özel daha değerli hissediyorlar. En önemlisi de kendilerine ait bir günleri oluyor” dedi.

Maddi ve manevi kazanç
Akyazı SAMEK Perspektif derslerine katılan Ayşe Otlak, “Yakın bir arkadaşımın tavsiyesiyle SAMEK’lere gelmeye karar verdim. 3 yıldır da Perspektif kursuna katılıyorum. Hayatımda bir uğraş olsun diyerek başladığım bu kurs şimdi geçim kaynağım oldu. Siparişler alıp satıyorum. Harçlığımı çıkarıp, özel ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Aynı zamanda da sosyalleşiyorum.  Çok güzel arkadaşlıklar ve kaliteli bilgiler edindim. Bütün kursiyerler kursa gelmeyi dört gözle bekliyor. Her günümüz birbirinden zevkli ve eğlenceli geçiyor. SAMEK’te maddi ve manevi kazanç sağlamımıza vesile olan herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.