SAMEK Yaz Kursları’nda Kayıtlar Başlıyor

Büyükşehir SAMEK Merkezleri yaz döneminde 7 – 14 yaş öğrencilere hizmet sunacak. 1 Haziran Çarşamba günü başlayacak kayıtlar, 20 Haziran Pazartesi günü sona erecek. 5 ilçede gerçekleştirilecek eğitimlerde ilk ders zili ise 18 Temmuz Pazartesi günü çalacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (SAMEK) yaz dönemi kayıtları başlıyor. 5 ilçede 7 – 14 yaş arası öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek eğitimler hakkında bilgiler veren Yaygın Eğitim Şube Müdürü Halide Yeliz Kama, “1 Haziran Çarşamba günü itibariyle SAMEK yaz kurslarımızın kayıtlarını almaya başlıyoruz. Yoğun bir eğitim öğretim döneminin ardından şimdi de 7 – 14 yaş arası öğrenci kardeşlerimize farklı branşlarda eğitimler sunacağız. 20 Haziran Pazartesi günü sona erecek kayıtlarımızda tüm öğrencilerimizi kayıt olmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

5 İlçede SAMEK Yaz Kursu
Halide Yeliz Kama açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “SAMEK merkezlerimizde eğitim öğretim dönemini kapattık. Kursiyerlerimizin hazırladığı el emeği eserleri gerçekleştirdiğimiz programlarla sergiliyoruz. Şimdi de 18 Temmuz Pazartesi ile 26 Ağustos Cuma günleri arasında yaz kursu gerçekleştireceğiz. 5 ilçede olacak eğitimlerimiz 7 – 14 yaş arası öğrencilerimizi kapsayacak. Birçok farklı branşta uzman eğitmen kadromuzla yaz döneminde de hizmet sunacağız. Bu vesileyle tüm öğrenci kardeşlerimizi SAMEK merkezlerimize bekliyoruz.”

SAMEK Yaz Dönemi Kurs Merkezleri ve Branşlar şu şekilde;

Karasu SAMEK

Branşlar: Arapça, İngilizce, Resim, Ebru, Takı, Seramik, Satranç, Tasarım, Gitar, Bağlama

Kaynarca SAMEK

Branşlar: Arapça, İngilizce, Resim, Seramik, Satranç, Akıl Oyunları, Takı, Tasarım, Gitar, Keman