Büyükşehir Belediyesi SAMEK Mutfak Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. Butik Pasta ve Kurabiye Kursu’nda süsleme teknikleri, hamur kaplama, süsleme, figür çalışmaları yapılıyor. Butik Pasta ve Kurabiye Kursu Eğitmeni Hümeyra Çil, “SAMEK sayesinde hem öğreniliyor, hem eğleniliyor hem el becerileri gelişirken öğrenciler pasta siparişleri de alıp kendilerine maddi olanak da sağlıyorlar’’ dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi SAMEK Mutfak Atölyesi’nde eğitimler devam ediyor. Butik Pasta ve Kurabiye Kursu Eğitmeni Hümeyra Çil, “Kursiyerlerimize rengarenk figürler, süsleme teknikleri, hamur kaplama,  pandispanya, pastacı kreması, ganaj, şeker hamuru yapımı yapımlarını öğretip yaratıcı fikirlere pastalarımızla hayat veriyoruz. Özel günler için pasta yapımını en ince ayrıntılarıyla öğretiyoruz. Aynı zamanda pastane sahipleri de kendilerini geliştirip daha modern pastalar yapmak için SAMEK Butik Pasta ve Kurabiye kursumuza geliyorlar” dedi Renkli çalışmaların ortaya çıktığı ve yeteneklerin keşfedildiği SAMEK Mutfak Atölyesi, kursiyerler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

Sağlıklı besinler
Kursiyer Melek Cengiz, “En değerli varlıklarımız çocuklarımız, onları sağlıklı ürünler pişirerek yetiştirmek, bir anne olarak en önemli görevim.  SAMEK Mutfak Atölyesi’nde öğrendiğim rengârenk figürlü süslemeli pastalar çocuklarımın da ilgisini çekiyor. En önemlisi el yapımı sağlıklı pasta, kurabiye yapımı öğrenip çocuklarıma sunmaktan çok memnunum” diye belirtti.

SAMEK’ler meslek ve gelir sağlıyor
Kursiyer Cavide Hacıoğlu, “SAMEK’te saatlerimiz hem verimli hem eğlenceli geçiyor. Pasta yapmayı, kaplamayı, süslemeyi seviyorum. Sosyalleşme ortamı oluşmasının yanı sıra yaptığımız ürünlerin satışını yaparak da gelir elde etmiş oluyoruz. Burada daha çok vakit geçirmeyi isterdim” ifadelerini kullandı.