Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşımada vatandaşların ulaşım konforunu arttıracak SAKUS yenilendi. Pistil, “Yenilenen özellikler ile Kart Dolum Merkezlerinin tamamının harita üzerinde konum ve adres bilgileri yer alacak. İnternet üzerinden Kredi Kartı ile Kart54 Dolumu yapılabilecek. Mayıs ayı içinde hayata geçirmeyi planladığımız çalışma ile de kredi kartları tüm otobüslerde Kart54 gibi kullanılmaya başlanacak. Tüm Sakaryalı hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşımada vatandaşların ulaşım konforunu arttıracak SAKUS uygulaması yenilendi. Son teknolojik yeniliklerin ışığında yeniden düzenlenen SAKUS hakkında açıklamalarda bulunan Ulaşım Daire Başkanı Fatih Pistil, vatandaşların uygulamaya Google Store ve App Store’den rahatlıkla ulaşabileceğini belirtti.

Anlık konum ve güzergah
Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, “Vatandaşların belediye otobüslerinin anlık konumlarına ve güzergah bilgilerine ulaşabilmelerini sağlayan uygulamamız olan SAKUS’u vatandaşlarımızdan gelen talepler üzerine yeniledik. Yaklaşık 6 aydır üzerinde çalıştığımız SAKUS ile vatandaşlarımız son teknolojinin avantajlarını yaşayacak” dedi.

Otobüsüm nerede?
Pistil, “Yenilenen ‘Otobüsüm Nerede?’ özelliği ile tüm belediye otobüs hat güzergâhları, hareket saatleri, durakları ve otobüslerin anlık konum bilgilerine kolayca ulaşılabilecek. Büyükşehir Belediyesi olarak şehir merkezindeki durakların tamamı Akıllı Durak haline getirdik. Şehrimizde bulunan yerli ve yabancı vatandaşlarımızı mevcut konumu ve varacağı yeri yazarak hangi hattı kullanmaları gerektiğini, hangi sürede hedefine ulaşacağını ve yolculuk ücret bilgileriyle birlikte bilgi sahibi olabilecek” dedi.

Bitmeyen kart
“Yenilenen özellikler ile Kart Dolum Merkezlerinin tamamının harita üzerinde konum ve adres bilgileri yer alacak. İnternet üzerinden Kredi Kartı ile Kart54 Dolumu yapılabilecek. Kart54 bakiyesinin belirli bir değerin altına düştüğünde kullanıcının belirlediği miktarda otomatik para yüklemesi talimatı oluşturarak yetersiz bakiye sorunu ortadan kaldırılacak.”

Bakiye sorgulama
“Yeni SAKUS’la Kart54’ün 14 haneli kart numarası girilerek veya NFC özelliği ile Kart üzerinden okutularak bakiye görüntülenebilecek. İletişim sekmesi aracılığı ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masasına görüş, öneri ve şikâyetleri kolayca iletilebilecek. Ayrıca Mayıs ayı içinde hayata geçirmeyi planladığımız çalışma ile de kredi kartları tüm otobüslerde Kart54 gibi kullanılmaya başlanacak. Tüm Sakaryalı hemşehrilerimize hayırlı olsun.”