Büyükşehir Belediyesi’nin bisikleti hayatın merkezine koymak için faaliyete geçirdiği SAKBİS’lerin abone sayısı 17 bin 500, kullanım sayısı ise 200 bini geçti. Bisiklet Dostu Şehir Sakarya’da istasyon sayısı 15’e ulaştı, kullanım süresi ise 6 buçuk milyon dakikayı geçti. Vatandaşlar, çok tercih ettikleri SAKBİS’lerden çok memnun.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, kentteki bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak için projeler üretmeye devam ediyor. Bisikleti insan hayatının merkezine almak, sağlıklı bir hayata kavuşmak ve çevreye verilen zararı en aza indirmek için bisiklet kullanımını artırmaya yönelik olarak hayata geçirilen SAKBİS, büyük bir memnuniyet oluşturdu. Şehir genelindeki bisiklet istasyonu sayısı 15’e çıktı.

6 buçuk milyon dakika, 17 bin 500 kullanım
Özellikle merkezi noktalarda konuşlandırılan kiralama hizmeti ciddi bir karşılık buldu. Son 2 yılda sunulan yenilikçi çalışmalarla bisiklet kiralama oranı yükseldi. 110 akıllı bisikletin kullanım sayısı 200 bini buldu. 4 mevsimde de tercih edilen SAKBİS’lerin kullanım süresi ise 6 buçuk milyon dakikayı geçti. Bisikletleri sürekli olarak kullanmak için abone olan kişi sayısı ise 17 bin 500’ü buldu. Vatandaşlar artık iş yerine giderken, evlerine ulaşmak için ve sosyal aktivitelerinde yaygın şekilde SAKBİS kullanıyor.

“Bisikleti hayatın merkezine koymayı arzu ediyoruz”
Ulaşım Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya tesisleri, bisiklet yolları ve gerçekleştirdiği organizasyonlarla ‘Bisiklet Şehri’ unvanına layık görülen, bu alanda ülkemizdeki nadir şehirlerden bir tanesi konumundadır. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak, kolayca ulaşımı sağlamak ve çevreye verilen zararı en aza indirmek için bisikleti vatandaşlarımızın hayatının merkezine yerleştirmeyi arzuluyoruz. Kilometrelerce uzayan bisiklet yollarımız, Ayçiçeği Bisiklet Vadimiz, mola kıraathanelerimiz ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bisiklet kullanımını yaygınlaştırıyoruz. Bu noktada çalışmalarına hız verdiğimiz SAKBİS’lerimize olan ilgi de her geçen gün artırıyor. Teveccühlerinden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.