Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve üniversite öğrenci temsilcileri ile bir araya geldi. Gençlerle hasbihal eden Başkan Yüce, “Hem bugünün hem de yarının esas sahibi sizlersiniz. Dünyayı yerinden oynatacak güce sahipsiniz arkadaşlar. Yaşadığınız zorluklarını unutmadan zorlukları kolaylığa çevirmenin yollarını arayın. Asla pes etmeyin” tavsiyelerinde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, üniversiteli gençler ile bir araya geldi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Sakarya’da bulunan üniversitelerin öğrenci temsilcileriyle düzenlenen yemekte buluşan Başkan Yüce, gençler ile buluşmanın ve gençlerden aldığı enerjinin kendisine güç verdiğini belirtti. Maltepe Park Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Başkan Yüce’nin yanı sıra Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Gençlerle ülke gündemi ve geleceğe dair hasbihal eden Başkan Yüce, gençlere güveninin ve inancının tam olduğunu ifade etti.

Hem bugünlerin hem yarınların sahibisiniz
Gençlere hitap ederken tavsiyelerde de bulunan Başkan Yüce, “Klasik anlayışta gençler yarınların sahibi olarak kabul ediliyor. Ben buna bir ekleme daha yapmak istiyorum. Bu anlayışla hareket ederek şehrimizi gençlerimizle birlikte yönetmek için Genç Katılımlı Proje Atölyesi ve Sakarya Dijital Yönetim Merkezi projelerini en yakın zamanda hayata geçireceğiz. Gençler aslında bugünün de sahipleridir. Maltepe Park yanına Yazılım Park projesi de en kısa zamanda gençler için hayata geçirilecek. Hepiniz anne babalarınızdan mutlaka duymuşsunuzdur. Biz sizin için, sizin iyiliğiniz için çalışıyoruz diye. Buradan bakıldığında bizim bugünkü adımlarımızı da şekillendiren sizlersiniz. Yani hem bugünün hem de yarının esas sahibi sizlersiniz. Ben gençlik yıllarımı o zamanki heyecanımı düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor. Dünyayı yerinden oynatacak güce sahipsiniz arkadaşlar. Biliyorum ki kendinize ve geleceğinize dair hayalleriniz var. Sizlerden ricam hayallerinizden vazgeçmeyin.  Size bir abi tavsiyesi; insan kıymetini yabana atmayın. İnsana saygı duymalı, hoşgörülü olmalı, kimsenin hakkını yememeliyiz. Bizler kardeşiz” dedi.

Zorlukları kolaylığa çevirecek donanıma sahipsiniz
Zorluklarla mücadelede gençliğin verdiği güç ile sonuna kadar vazgeçmeden savaşmak gerektiğini vurgulayan Başkan Yüce, “Düşünce ayrılıklarımız, kıyafetlerimiz, imajımız, konuşmalarımız bizi birbirimizden koparmamalı. Hepimizin yüzleşmek zorunda olduğu önemli meseleler bizi birbirimize bağlamalı. Birbirimize her zaman destek olmalıyız. Böylece hem bireysel hem toplumsal manada kazanmış olacağız. Yine kendi tecrübelerimden hareketle söylüyorum; biyolojik ve ruhsal bir olgunlaşma dönemini geçtiniz. Kendinizi tanıyorsunuz. Kendini tanımak, kabiliyetlerini ve zaaflarını fark etmek çok zor bir iştir. Sırf bunu başarmak bile takdire şayan. Özellikle içerisinde yaşadığımız çağda bunun değeri kat kat artıyor. Bu kadar yalan ve yanlış bilgi aramızda dolaşıyorken kendini tanımak ve karakter inşa etmek çok önemli. Görüyorum ki sizler bu zorluklarla mücadele ederek karakterinizi inşa etmişsiniz.  Size tavsiyem yaşadığınız zorluklarını unutmadan zorlukları kolaylığa çevirmenin yollarını arayın” ifadelerinde bulundu.

Mücadelenizi asla bırakmayın
Başkan Yüce, “Vereceğiniz kararlar sayesinde dünya daha hoşgörülü bir yer olabilir. Kimse kimseye şiddet uygulayamaz. Artık kimse çocuğa, kadına, engelliye, savunmasız insanlara bir kötülük etmemeli. Aldığı eğitim sayesinde geniş bir bakış açısıyla düşündüğü için kimse yadırganamaz. Dünyanın gerçekleri burada diyerek sosyal medyaya giren kardeşlerimize kimse şüpheyle yaklaşamaz. Bizler geçmişte çok mücadele verdik. Bu mücadeleleri yaparken bizden sonraki kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak gibi bir gayemiz vardı. Bize düşen bu mücadele esnasında sizlere her konuda destek sunmaktır. Bir kardeşiniz olarak kişisel tecrübelerim ışığında yazar Viktor Hugo’ya katılıyorum.  Hugo’nun da dediği gibi ‘Gençliğe yaşlılıktan çok hürmet etmeliyiz.’ Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Sizler bana kendimi genç hissettiriyorsunuz. Hepinize okullarınızda, yaptığınız işlerde ve hayattaki tüm mücadelenizde başarılar diliyorum” dedi.