Çay tv canlı yayınında koronavirüs çalışmalarını değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, “Kriz Masamızın koordinasyonuyla dezenfekte işlemleri, maske dağıtımları, farkındalık çalışmaları ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik destekler devam ediyor. Salgınla mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ayrıca dayanışma ve sosyal sorumluluk anlayışını güçlendireceğiz. Şehir olarak gücünü temas ortamından alan virüse karşı sosyal izolasyonu sağlayarak, kural ve tedbirlere uyarak bu salgının önüne geçeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Çay Tv canlı yayınında Sakarya’da koronavirüsle mücadele noktasında sürdürülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Salgının Çin’in Wuhan kentinde görülmesiyle birlikte Türkiye’de tüm aktörlerin adeta seferberlik ilan ettiğini dile getiren Başkan Ekrem Yüce, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya, tüm bakanlıklarımıza ve elbette değerli sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hep birlikte bu salgının üstesinden geleceğiz” dedi.

Çalışma prensibi 7/24 anlayışıyladır
Yerel yönetimlerinde bu pandemi de önemli bir sorumluluğu olduğunun altını çizen Başkan Ekrem Yüce, “İlk olarak Kriz Masamızı kurduk ve pandemi ile mücadeleyi tek merkezden etkin ve verimli bir şekilde sürdürüyoruz. 7/24 anlayışıyla dezenfekte işlemlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Toplu taşıma araçları, kamusal alanlar, caddeler, sokaklar, parklar, bahçeler gibi toplumumuzun bulunduğu tüm alanları ilaçlıyoruz. Şehrimizin en işlek noktalarına ve 16 ilçe merkezine dezenfekte otomatları yerleştirdik. 2,5 milyon maskeyi hemşehrilerimize ve kurumlarımıza ulaştırdık. Maske ve eldivenlerin bertaraf edilmesi için tıbbi atık kutularını şehrimizde belirli noktalara koyduk. Şehrimizin en işlek noktalarına dezenfekte tünelleri kurduk. Tünellerin kurulumu TSE Damgalı ve gerekli sağlık kuruluşlarından izin alarak sağlandı.”

Toplu taşımada sosyal mesafe
“Belediye otobüslerimizde vatandaşlarımıza maske dağıtımı yapıyor ve şoförlerimizi düzenli olarak sağlık kontrollerinden geçiriyoruz. Toplu taşıma araçlarında sosyal mesafeyi korumak adına oturma düzeni oluşturduk. Aynı zamanda duraklara sosyal mesafenin korunması için her türlü işaretleme çalışmasını yaptık. Termal kameraları de gerek kamu kurumlarımıza gerekse terminale yerleştirdik.

Yaşlı vatandaşlarımızın yanındayız
“65 yaş üzeri yaşlıların yanında olduklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Vefa Sosyal Destek grubu çalışmalarına YADEM ile katkıda bulunuyoruz. Tüm bakımını, temizliğini, ihtiyacını karşıladığımız yaşlılarımız var. ALO 153 Çözüm Masası’na gelen her türlü talebi ve ihtiyacı karşılıyoruz. SAKVA marifetiyle her gün binlerce hemşehrimize sıcak yemek ulaştırmanın yanı sıra gıda kolilerimizi de ihtiyaç sahiplerimize ulaştırıyoruz.”

Sokağa çıkma yasağında etkin hizmet
Sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde yoğun bir şekilde vatandaşların taleplerini karşıladıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Zabıta ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlıklarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Talepleri karşıladık. Toplu taşıma araçlarımızı da sağlık personellerimize tahsis ettik. İnşallah önümüzdeki süreçte de sokağa çıkma yasağı olduğunda 7/24 hemşehrilerimizin yanında olacağız” diye konuştu.

 Farkındalık çalışmaları
Toplumda bilinç oluşturmak adına gereken adımları özveriyle attıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Evde Kal’ çağrımızı şehrimizin tamamına tanıtıcı materyallerle ulaştırdık. Avrupa medyasında da gündeme gelen Türkiye’de ilk defa trafik ışıklarında ‘Evde Kal’ ve ‘Eve Git’ çağrılarında bulunduk. Sesli ikaz sistemlerimizde de bu uyarıyı yapıyoruz. Salgınla mücadelede en önemli noktalardan biri de bilinçli ve sorumluluklarını bilen bireyler olmak yatıyor. Çok şükür Sakarya’mızda bu bilinç oluştu” dedi.

Sosyal ve kültürel adımlar
Sosyal ve kültürel anlamda da çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Salgının psikolojik boyutlarının da olacağını biliyoruz. Salgınla psikolojik mücadele adına online programlar düzenliyoruz. ‘Evde Kal Kitapla Kal’ kitap değişim projemizle 10 binin üzerinde okuyucuya ulaştık. Karantina altında şehrimizde bulunan öğrencilerimize çeşitli hediyeler hazırladık” dedi. Sokak hayvanlarının da bu süreçte unutmadıklarını söyleyen Başkan Yüce, “16 ilçemizde beslenme odakları yaptık. Düzenli bir şekilde yemlerinin kontrolleri yapılarak ilavelerini yapıyoruz.”

Mücadelenin galibi kendini izole edenler olacak
Birlik ve beraberlikle salgın hastalığını atlatacaklarını ifade ederek sözlerine son veren Başkan Ekrem Yüce, “Ne kadar izole olabilirsek o kadar başarılı olacağız. Rahmetli babamın da söylediği gibi doktora muhtaç olmamak için insan kendinin doktoru olmalı, kendine dikkat etmelidir. Bu savaşın galibi bana bir şey olmaz diyenler değil, kendini izole eden ve temastan uzak duranlardır. Bu vesileyle Rabbim’den ülkemizin ve tüm insanlığın bir an evvel sağlıklı günlere kavuşmasını temenni ediyor, Çay tv ailesi nezdinde tüm Rize’ye selamlarımı iletiyorum” dedi.