Büyükşehir Belediyesi’nin “Genç Atölye” programı ikinci haftada “Türkiye Yüzyılı” atölyesi ile devam etti. “Türkiye Yüzyılı’nı Anlamak” konulu derste Türkiye’nin iki asırlık iktisadi, siyasi ve askeri tarihi konuşuldu. Tarih, edebiyat, doğa ve sinema üzerine 6 farklı atölyenin dersleri haftanın 5 günü devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, gençleri aynı çatı altında buluşturacak organizasyonlara ara vermiyor. Bunlardan bir tanesi olan, Sakarya yaz aylarının klasiği haline gelen “Genç Atölye” programı da kaldığı yerden devam ediyor. Eğitimler Alicanlar Konağı, Geleneksel Sanatlar ve İhtisas Merkezi ve Ofis Sanat Merkezi olmak üzere 3 ayrı noktada gerçekleştiriliyor.

3 ayrı nokta 6 farklı atölye
Yaz sezonunun gelmesiyle birçok farklı alandan eğiticilerin Büyükşehir tarafından bir araya geldiği, farklı dallardan 232 öğrencinin katılım sağladığı ve 6 farklı atölyenin bulunduğu programda ikinci hafta dersleri başladı. Alicanlar Konağı’nda gerçekleştirilen Türkiye Yüzyılı Atölyesi programının konuğu tarihçi akademisyen Prof. Dr. Haluk Selvi oldu.  “Gençlik ve Kültür Perspektifi” ve “Türkiye Yüzyılı’nı Anlamak” başlıklarıyla yapılan derse öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

2 asır önce Türkiye
Prof. Dr. Selvi, ülkenin Türkiye’nin 200 yıllık geçmişinde yaşanan iktisadi, siyasi ve askeri gelişmeleri masaya yatırdı. Ülkenin tarihi mirasına da atıfta bulunan Prof. Dr. Selvi, gençlerin yarınlara atacağı güçlü adımlardan bahsetti ve tarihten önemli örnekler verdi.

“Gençlik ile yükselen Sakarya”
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Atölyelerimize gençlerin büyük katılımı ile başladık. 232 öğrencimiz ve 6 atölyemiz ile hafta içi her gün eğitimlerimiz devam edecek. Büyükşehir gençliğe ve gençlere daima önem veriyor. Gençlerin ufkunu açacak, yenilikçi eğitim ve aktivitelere katılımlarını bekliyoruz. Sakarya’nın yükselişinde en büyük rolü bu kentin gençleri oynayacak” denildi.
Genç. Atölye dersleri haftanın 5 günü devam ediyor. Pazartesi günleri Türkiye Yüzyılı, Salı günü doğa, Çarşamba günü şehir-tarih, Perşembe günü edebiyat ve Cuma günü ise sinema atölyesinde birbirinden önemli dersler yapılıyor. Programın internet üzerinden yapılan başvuruları bu yıl için doldu.

Bu sezon açılan atölyeler ve ders konuları şu şekilde:
Türkiye Yüzyılı atölyesi: Ülkenin dünü, bugünü ve yarını konuşulacak. Türkiye’nin önemli değerleri gençler ile buluşuyor.
Doğaseverlerin tabiatı doğrudan keşfettikleri Doğa Tutkunları Atölyesi: Eğlenceli zamanlar geçirilecek.
Geçmişten günümüze kadar neredeyse hiç bozulmadan gelen hat sanatı, tezhip, ebru gibi sanatları ilgi alanlarında olan gençlerin katılımıyla Geleneksel Sanatlar Atölyesi gençlerin yoğun ilgisi ile eğitime başlayacak.
Şehir ve Tarih Atölyesi: Sakarya’ dan başlayarak, çevredeki tarihi ce coğrafi güzelliklerin gezilerek yerinde görülecek.
Edebiyat Atölyesi: Gençlerin duygu ve düşüncelerini anlatacağı kendilerini geliştireceği bu atölye’ de; sanatçıyı, bilimi ve eseri içinde yaşadığı dönemi ve türü içindeki yerini inceleyecekler.
Sinema Atölyesi: Atölye’nin her haftasında, dünya sinemasının en nitelikli örneklerinden bölümler izlenerek üzerine fikir alışverişi yapılarak konuşulacak.