Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ve bürokratları ile bir araya gelerek ilçe için istişarelerde bulunan Başkan Yüce, “Arifiye’de 24 bin ton asfaltı 1 yıllık kısa bir sürede yollarla buluşturduk. 16 kilometrelik yolda asfalt yenileme çalışması yaptık. İlçe ulaşımlarına yeni bir alternatif oluşturmak için çalışmalarımızı başlattık. İnşallah Sakarya’nın geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyeleriyle gerçekleştirilen istişare ve koordinasyon toplantıları devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Büyükşehir, SASKİ, BELPAŞ ve Arifiye Belediyesi bürokratları bir araya geldi. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ziya Cevherli, Bedrullah Erçin, Ali Oktar ve bürokratlar katıldı.

Arifiye’yi birlikte şahlandıracağız
İstişare ve koordinasyon toplantısının hayırlı olmasını dileyen ve Başkan Ekrem Yüce’ye destekleri dolayısıyla teşekkür eden Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Biz her zaman vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etme düşüncesindeyiz. Bütün ilçe belediyelerimiz aynı düşünceye sahiptir. Büyükşehir Belediyemizin destekleri ve bizimde katkılarımız ile Arifiye’de yaşayan insanlarımızı mutlu ve üretken bir hale getireceğiz. Ben şimdiden Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye ve mesai arkadaşlarına katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Organik tarım
Başkan Ekrem Yüce, “İlçe belediyelerimiz ile birlikte hareket edelim, bir program çerçevesinde ihtiyaçlara yönelik adımlar atalım düşüncesiyle istişare ve koordinasyon toplantılarımızı sürdürüyoruz. Şehrimiz tarım potansiyeli çok yüksek. Bu potansiyeli en iyi şekilde işlemek durumundayız. Organik tarımı yaygınlaştıracak, inşa edeceğimiz Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile Türkiye’de örnek olacağız.”

Her çalışma şehrimiz için
Açıklamalarına devam eden Başkan Yüce, “Şehrimizin kalkınması adına Melen Botanik Vadisini de ülkemize kazandırıyoruz. 4 bin dekarlık alan üzerine kurulacak bu proje ile ürün çeşitliliğimizi zenginleştireceğiz. Ayrıca Alancuma'da 500 dekarlık alan üzerine Tarımsal Uygulama Merkezini hayata geçiriyoruz. İçerisinde bulunan 100 dönüme kenevir ektik. Yakın zamanda kabak evini de vatandaşlarımızın kullanımına açacağız.”

Duble yol çalışmaları sürüyor
Yüce, “Arifiyeli kardeşlerimizi yol bakım ve yenileme için çalışmalarında 24 bin tonu kapsayan sıcak asfaltla buluşturduk. 16 kilometrelik yolda asfalt yenileme çalışması yaptık. Bin 500 metrelik yaya kaldırımı imalatında bulunduk. Arifiye’deki ulaşıma yeni bir alternatif oluşturmak için çalışmalarımızı başlattık. Daha önce yağmursuyu altyapısı inşa edilen arterde kazı ve dolgu işlemlerimiz devam ediyor. 2 kilometre uzunluğa 20 metre genişliğe sahip olacak duble yol ile ilçe merkezi ulaşımlarına duble rahatlık getireceğiz” dedi.

Amacımız vatandaşlarımızın mutluluğu
“Sakarya’mızın yeşilini daha yeşil, doğasını daha güzel, turizmini daha aktif, sanayisini daha gelişmiş hale getirmek, hemşerilerimizi, Sakarya’da yaşayan vatandaşlarımızı mutlu etmek, şehrimizi sadece ülkemizin değil dünyanın en yaşanılabilir şehirlerinden biri haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehrimizin güzelleşmesinde, gelişmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.