Sakarya Sanayicilerin Gözdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ASAŞ Fabrikasında incelemelerde

Teknik personelden detaylı bilgiler alan Başkan Zeki Toçoğlu, fabrika çalışanlarıyla da görüşerek, işlerinde kolaylıklar diledi. Daha sonra geziyi değerlendiren Başkan Toçoğlu, “ASAŞ, alüminyum üretiminde gerçekten çok iddialı. Öğrendiğimiz kadarıyla büyük bir ihracat ağları var. Bu da ülkemiz adına sevindirici. Fabrika da gerçekten çok güzel ve düzenli. ASAŞ gibi büyük bir fabrikanın ilimizde olması bizim için avantaj. Ayrıca önemli bir istihdam sağlıyor” dedi.

Çevre konusunda hassasız

Sanayi kuruluşlarının Sakarya’yı tercih ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Toçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sakarya sanayicilerimizin gözdesi durumunda. Bizim de sanayi kuruluşlarımıza kapımız açık. Fakat her zaman söylediğimiz gibi çevreye zarar vermemek koşuluyla. Son zamanlarda görüyoruz ki müteşebbislerimizde bu konuda duyarlı davranıyorlar. Çünkü bu çevrenin hepimizin olduğunu ve hepimize lazım olduğunu biliyorlar. Yine de tekrarlamakta fayda görüyorum. Biz belediye olarak çevreye zarar veren sanayi kuruluşlarına izin vermeyiz” diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ASAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Samet Yavuz ise, “Değerli başkanımızın bu ziyareti bizi sevindirdi. Kendisine fabrikamızla ilgili bilgiler verdik. İlgisinden dolayı hem Zeki başkanımıza hem de Orhan başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.