Sakarya ile Semerkant arasında Kardeş Şehir protokolü imzalandı. Protokol töreninde konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Dil birliğimiz, din birliğimiz, tarih birliğimiz yani ortak geçmişimiz, değerlerimiz ve ortak bir geleceğe yönelik inancımız bizlere gelecek için güzel bir fırsat sunuyor. İnşallah protokolümüz ile iki şehir arasındaki bağlar kuvvetlenecek, ortak projelerle şehirlerimize katkılar sunulacaktır. Rabbim hayırlı eylesin” dedi.

Sakarya ile Semerkant arasında Kardeş Şehir protokolü imzalandı. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Özbekistan’a giden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Semerkant Belediye Başkanı Boburmırzo Oblakulov ile kardeş şehir protokolünü imzalayarak, hayırlı olmasını temenni etti. Programda Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Recep Uncuoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. İlyas Demirci, ilçe belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları, akademisyenler ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Protokol ile iki şehir arasındaki bağların daha da kuvvetleneceğini ifade eden Başkan Yüce, ortak projelerle de şehirlere katkılar sunulacağını dile getirdi.

İş birliği gelişecek
Başkan Yüce, programda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Toplumlarımızın ortak dil, kültür ve gelenekten gelmesi ilişkilerimizi ilerletmeyi, işbirliğimizi artırmayı kolaylaştırmaktadır. Ortak üniversitelerimiz vasıtasıyla bilim, spor ve kültürel değerlerde sağlanan gelişmeler ve beraberliğimizi artıracak her türlü ortaklık bizim için çok önemli. Ülkelerimiz arasında çeşitli alanlardaki ilişkiler en yoğun ve verimli yıllarını geçiriyor. Ancak bu yeterli değil. Ortak tarihimiz ve kültürümüz işbirliğinin gelişmesi için bizlere fırsatlar sunuyor. Bu birlikteliği geliştirmek yine bizim elimizde. İnşallah işbirliğimiz daha da geniş alanlara yayılarak güçlenecek.”

Sakarya cazibe merkezi bir şehir
“Sakarya birçok milletten insanın bir arada yaşadığı çok kültürlü bir şehir. Bu vesileyle geniş gönül coğrafyamız için hem batıda hem de doğuda köprü vazifesi gören bir altyapıya sahip. Sakarya coğrafi olarak Anadolu ile İstanbul’u birleştiren, ulaşım imkanlarının yüksek olduğu bir konumda. Yeşili ve mavisi, denizi, gölü, longozu, kaplıcaları ile ülkemizin göz bebeği şehirlerinden birisi. Gençlerin sosyal yaşamlarını idame ettirebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri birçok imkan şehrimizde mevcut. Doğa sporları, bisiklet sporları, su sporları gibi pek çok spor aktivitesini gerçekleştirebileceğiniz alanlar spor severlerin ve tüm halkımızın hizmetine açık. Özellikle 2020 Dünya Dağ Bisikleti Şampiyonasının gerçekleşeceği ‘Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’ dünyada az sayıda olan bisiklet parkurlarının en gelişmişi.”

Ortak geçmişimiz geleceği şekillendirecek
“Sakarya’da bütün Türk boylarının dönemsel olarak yer alacağı bir kültür köyü inşa edeceğiz. Köyde her aile bahçe içinde geniş bir eve sahip olacak. Köyün meydanına da bir pazar kurularak her türlü kültür alışverişi bu pazarda gerçekleşecek. Kültür köyü için bütün projelerimiz hazır. En kısa zamanda bu projeyi hayata geçireceğiz. Türk dünyası, köklü bir tarih ve kültürel mirasa sahip. Bu miras binlerce yıldan beri hala bizlerin birbirini kardeş gibi görmesini sağlayan en önemli unsur. Atalarımızdan bize miras kalan tarihi ve kültürel değerler, geçmişimizi olduğu gibi geleceğimizin de ortak olarak şekillenmesi sağlamalıdır. Dil birliğimiz, din birliğimiz, tarih birliğimiz yani ortak geçmişimiz, değerlerimiz ve ortak bir geleceğe yönelik inancımız bizlere gelecek için güzel bir fırsat sunuyor. Gönül birliğimiz birlikte hareket etme aşkını bizlere veriyor” dedi.