Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Musa Çatal ile bir araya gelen Dr. Rüstem Keleş, “Vatandaşlarımızın hukuki uyuşmazlıklarını çözme yolundaki görevlerinde tüm Bölge Adliye Mahkemesi çalışanlarına ve Başsavcımıza kolaylıklar diliyorum” derken Başsavcı Çatal, “Sakarya için dev yatırımlara imza atılıyor. Suyu yönetmek son derece ciddi ve riskleri içerisinde barındıran bir iş” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Musa Çatal’ı SASKİ Genel Müdürlüğü’nde ağırladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve Yargıtay’ın üzerindeki dosya yükünün azaltılması için oluşturulan istinaf mahkemelerinden birisinin Sakarya’da yer almasının şehre değer kattığını söyleyen Dr. Rüstem Keleş, “Adaletin tesis edilmesi son derece önemli ve zorlu bir iş. Bu anlamda hem şehrimiz hem de yargı çevresinde yaşayan vatandaşlarımızın hukuki uyuşmazlıklarını çözme yolundaki görevlerinde tüm Bölge Adliye Mahkemesi çalışanlarına ve Başsavcımıza kolaylıklar diliyorum” diye konuştu.

Uzun yıllar hizmet sunacak altyapı
SASKİ’nin çalışmaları hakkında Başsavcı Çatal’a bilgiler veren Keleş, “Şehir genelinde 450 bine yakın abonemize hizmet sunuyoruz.  Deprem bölgesinde yer alan Sakaryamıza uzun yıllar hizmet sunacak nitelikli bir altyapı kazandırmak için dev yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. İçmesuyunun yanı sıra gerek atıksu gerekse yağmursuyu anlamında şehrimizi çok ileri noktalara taşıdık. Topladığımız atıksuların arıtılması bakımından Türkiye ortalamasının çok ilerisindeyiz. Bunu daha da ileriye taşıyacağız. Yatırımlarımızı yaparken temiz enerji üreterek hem şehrimize hem ülkemize kazandırmak için tüm fırsatları değerlendirerek HES’ler inşa ediyoruz. Alternatif içmesuyu kaynaklarına yönelik yatırımlarımızla ise Sakarya’da çok uzun yıllar su problemi yaşanmasının önüne geçmiş, gelecek nesillerimize bu anlamda zengin bir şehir bırakmış olacağız.”

Suyu yönetmek ciddi bir iş
SASKİ’nin yaptığı hizmetlerin şehir için önemine vurgu yapan Başsavcı Çatal, “Sakarya için dev yatırımlara imza atılıyor. Suyu yönetmek son derece ciddi ve riskleri içerisinde barındıran bir iş. Bu konuda gösterdikleri özen, dikkat ve hassasiyet için kendilerini tebrik ediyorum. Sadece bugünü değil geleceği de hesaba katarak adımlar atmak, kendimizi olduğu kadar çevreyi ve gelecek nesilleri de düşünmek hepimizin üzerinde önemle durması gereken konular” ifadelerini kullandı.