Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dönüşüm çalışması ile çehresi değişen Sakarya Caddesi’nde yüzler gülüyor. Asfalt ve kaldırımları yenilenen, orta refüj ve akıllı kavşak sistemi ile trafik akışı daha rahat hale getirilen Sakarya Caddesi’nde esnaflık yapan Selçuk İlhan, “Taleplerimiz anında değerlendirildi ve harekete geçildi. Başkan Ekrem Yüce’ye ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Bölge esnaflarından Cemil Aktürk ise caddenin modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan dönüşüm çalışması ile çehresi değişen Sakarya Caddesi’nde yüzler gülüyor. Yenilenen asfalt, orta refüj, kaldırım ve güzergaha kazandırılan akıllı kavşak ile modern bir görünüme kavuşan caddede hizmet sunan bölge esnafı çalışmalar dolayısıyla Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür etti. Başkan Ekrem Yüce de bölgeye yaptığı ziyarette çalışmaların hayırlı olmasını temenni ederek, esnaflara hayırlı işler diledi.

Çağa uygun bir görünüm
14 senedir caddede fırıncılık yapan Cemil Aktürk, “Caddemiz ve dolaysıyla işyerlerimiz modern bir görünüme kavuştu. Çalışmalar sırasında ekipler taleplerimizi dikkate aldılar ve asfalt ile kaldırım arasında rampa yaptılar. Bu rampa ile işyerlerimize mal indirip bindirme işlemleri ve müşterilerin dükkâna yanaşmaları kolaylaştı. Sakarya Caddesi’ni çağa uygun bir görünüme kavuşturduğu için Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ederiz” dedi.

Yayalar ferah bir şekilde hareket edebiliyor
Caddede 18 yıldır esnaflık yaptığını belirten Murat Kar, “Büyükşehir Belediyesi’nin Sakarya Caddesi’nde gerçekleştirmiş olduğu yenileme çalışmalarından sonra kaldırımlar tek tip ve daha düzenli oldu. Eskisine göre kaldırım daha çok genişledi ve yayalar daha ferah bir şekilde hareket edebiliyor. Orta refüje verilen boşluklarla yaya, bisiklet ve engelli araçlarının geçişleri kolaylaştı. Yıllardır özlemle beklediğimiz bir çalışmayı bizlerle buluşturduğu için Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ederiz” dedi.

Akıllı kavşak yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak
Cadde esnafı Hayrettin Köse, “Bu modern görünümün ve düzenlemenin işlerimizi olumlu yönde arttıracağına inanıyorum. Caddedeki sinyalizasyon ışıklarının kaldırılıp akıllı kavşak sistemine geçilmesi sürücüler için yakıt ve zaman tasarrufu sağlayacak. Bu güzel caddeyi ihmal etmeyip modern bir şekilde dizayn edilmesine neden olan başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye ve bütün çalışanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yüce’ye teşekkür
30 yıldır bölgede esnaflık yapan Selçuk İlhan, “Taleplerimiz anında değerlendirildi ve harekete geçildi. İşyerlerimizin kapısına kadar yenileme çalışmaları yapıldı. Sinyalizasyon sisteminin kaldırılıp yerine akıllı kavşak yapılmasıyla da trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş oldu. Ben burada oto lastikçiyim ve ne yazık ki dükkâna araç giremiyordu. Şimdi ise gerek caddenin gerekse de kaldırımın yenilenmesiyle rahatça müşterilerimizi ağırlayıp hizmet verebiliyoruz. Kilit parke taşı kaldırımlarının sökülüp yerine beton kaldırımın yapılması ise daha uzun ömürlü bir hizmet yapıldığının göstergesi oldu. Başkan Ekrem Yüce’ye ve emek veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.