Büyükşehir Belediyesi aşevi gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Aşevinin yürekleri ısıtmasını, yüzlerde tebessüm olmasını dileyen Başkan Ekrem Yüce, “Hemşerilerimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak günlük 5 bin öğün kapasiteli aşevimizi kurduk. İnşallah dayanışma ve paylaşma kültürünü yaygınlaştırmaya, şehrimizde gönüllere dokunmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Erenler Dilmen Mahallesi’nde hayata geçirilen aşevi gerçekleştirilen törenle açıldı. Dayanışma ve paylaşmanın en özel adreslerinden biri olan projenin açılışına Başkan Ekrem Yüce’nin yanı sıra ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri, iş insanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Başkan Yüce, aşevinin yürekleri ısıtmasını, yüzlerde tebessüme vesile olmasını temenni etti.

Gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket ediyoruz
İnsana dokunan çalışmaları hayata geçirdiklerini ve gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket ettiklerini ifade ederek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Göreve geldiğimiz günden bugüne gündüz gece demeden hemşerilerimizin hizmetindeyiz. Sakarya’mızın her bir köşesinde hemşerilerimizin yanında olmaya gayret ediyoruz. Ufak bir tebessüme vesile olabilmek bizler için sevinç kaynağı oluyor. Hep birlikte açılışını gerçekleştireceğimiz aşevinin her daim yürekleri ısıtmasını ve yüzlerde tebessümlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

YADEM ile yaşlılarımızın yanındayız
Yüce, sosyal belediyecilik çalışmalarına ilişkin yapılanları ise şu şekilde anlattı: “Her biri bir çınar olan ve onların duaları sayesinde işlerimizin bereketlendiği büyüklerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için YADEM ekibimiz her an teyakkuz halinde. Randevu alma, hastaneye ulaşım, ilaç temini, ev temizliği, kişisel temizlik, kaplıca istirahati gibi aklınıza gelebilecek pek çok alanda büyüklerimizle birlikteyiz.”

Sosyal Sevgi Mağazası ve Sosyal Market ile ihtiyaç sahiplerine ulaşıyoruz
“Bunun dışında Sosyal Sevgi Mağazası ve Sosyal Market projelerimizle tüm Türkiye’ye örnek olan bir uygulama geliştirdik. Sosyal Sevgi Mağazasında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kıyafet ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir sistem kurduk. Hizmete başladığı günden bugüne Sosyal Sevgi Mağazasında 10 bin 530 parça kıyafet teminini sağladık. Sosyal Marketimizde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin gıda alışverişlerini karşılayabilecekleri bir sistem kurduk. Hemşerilerimiz kendilerine tanımladığımız kredi ile ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Sosyal Marketimiz hizmete girdiği günden bugüne kadar bin 357 hanemizin gıda ihtiyacını karşılamıştır.”

5 bin öğün kapasiteye sahip
“Bugün hep birlikte gönül belediyeciliği anlayışımızın en özel adımlarından biri olan aşevinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak dezavantajlı hemşerilerimizin sıcak yemek ihtiyacını karşılayacak günlük 5 bin öğün kapasiteli bir aşevi kurduk. Aşevi binamızı afet durumunda faaliyetlerine ara vermeyecek bir biçimde inşa ettik. Soğuk ve sıcak hava depolarını da ihmal etmedik. Sağlık standartlarının üstünde bir çalışmaya gayret gösterdik. Gıda mühendisinden aşçısına, bulaşıkçısından şoförüne kadar profesyonel ve tecrübeli bir ekip kurduk. Ekibimizi kurarken birlikte hizmet edeceğimiz arkadaşlarımızın yapacakları işin ne denli mühim olduğunu kavrayabilecek ve tebessümün değerini anlayacak gönül genişliğine sahip olmasına özen gösterdik.”

Sıcak yemekler gönüllere dokunuyor
Aşevinde yapılan günlük çalışmalara da açıklamasında yer veren Başkan Ekrem Yüce, “Ekibimiz her sabah besmeleyle aşevimizi açıyor ve takribi saat 6’da yemek pişirmeye başlıyor. Pişirilen yemekler 8.30’da otomatik makinelerde el değmeden paketleniyor. Paketlenen yemekler yemeğin sıcaklığını muhafaza etmeye yarayan termo-baks denilen kutularda hemşerilerimizin evlerine ulaştırılıyor. Günlük 3 kap yemek ve kişi başı 1 ekmekten oluşan 550 öğün yemeği hemşerilerimize ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Ayrıca imkânı olan hemşerilerimiz de aşevimize gelerek yemeklerini alıp gidebiliyorlar. Bunun dışında aşevimizin bir de lokanta bölümü bulunuyor. Arzu eden vatandaşlarımız 50 kişilik kapasiteye sahip bu lokantaya gelip yemek yiyebiliyorlar” dedi.