Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası AKM önünde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki teması ‘Ana ve Çocuk Sağlığı’ olurken; programda konuşan Vali Nayir, “ Sakaryamızın sağlıkta da öne çıkmış, tercih edilen bir şehir olmasını istiyoruz” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Beşel ise Büyükşehir Belediyesi’nin sağlık alanında yapılan çalışmalara destek sunmaya devam edeceğini ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla AKM önünde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel ve Ziya Cevherli, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel, Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Uzm. Dr. Aydın Sarı ve vatandaşlar yer aldı. Sağlık Bakanlığı’nın önderliğinde kutlanan Halk Sağlığı Haftası’nın bu yılki teması ‘Ana ve Çocuk Sağlığı’ olurken; kurulan stantlarla vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunuldu. Programda ayrıca 112’nin çalışmalarıyla ilgili bilgiler verilirken; ambulans tanıtımı da yapıldı.

Halk Sağlığı Haftası
Konuyla ilgili Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İl Sağlık Müdürlüğümüz işbirliğiye 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla AKM önünde vatandaşlarımızla buluştuk. Çeşitli hediyeler ve tanıtıcı broşürler dağıttık. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından beden- kitle endeksi kontrolü, kanser ve kanser taramaları, madde bağımlılığı, ağız ve diş sağlığı, obezite danışmanlığı gibi birçok farklı başlığa ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Programımızın temasını oluşturan ‘Ana-Çocuk Sağlığı’na yönelik de bilgilendirmeler vatandaşlarımızla paylaşıldı” denildi.

2 milyon 10 bin 161 kişiye muayene
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, “Her yıl bu hafta münasebetiyle vatandaşlarımızın sağlık okur-yazarlığını arttırmak, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini vurgulamak ve verilen hizmetlerde farkındalık oluşturmasını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. 2019 yılı ilk 6 ayında Aile Hekimliği düzeyinde 2 milyon 10 bin 161 kişiyi muayene ettik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sağlıklı şehir Sakarya
Programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, “Bu yıl halk sağlığı kapsamında tema ana ve çocuk sağlığı olarak belirlenmiş. Sağlık alanında yapılan tüm çalışmaları önemli bulmakla birlikte bu temayı da çok önemsiyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bu gibi faaliyetlerde İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte çalışma yapmanın öneminin bilincindeyiz ve destek sunmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Başkanımız Ekrem Yüce’nin selamlarını iletiyor, sağlıklı bir Sakarya için çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade ediyorum” dedi.

7’den 70’e devam eden hizmet
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Sağlığın gerçekleştirdiğimiz faaliyetler içerisinde çok önemli bir yeri var. Bizler eğitim, asayiş ve sağlık hizmetlerini birbirinden ayırmıyoruz. İnsanımıza dokunan her konu çok önemli. 7’den 70’e devam eden bir hizmettir sağlık. İşin önemli kısmının koruyucu sağlık hizmetleri olduğunu ifade etmek isterim. Bizler Halk Sağlığı adına hasta olmamanın yollarını öğretecek sistemi çalışır halde tutmalıyız. Bu hafta bunu öncelemeliyiz. Vatandaşlarımızın alması gereken tedbirlileri bu haftada vurgulayarak öne çıkarmamız gerek. Bir şehrin yaşanılabilirliği o şehirde verilen sağlık hizmetiyle yakından ilgilidir. Sakaryamızın sağlıkta da öne çıkmış tercih edilen bir şehir olmasını istiyoruz” dedi.