O'nun Aile Hayatı Bizlere ÖrnektirO'nun Aile Hayatı Bizlere ÖrnektirO'nu

Birbirimize zaman ayırmalıyız
Dünyevi hayatın kaygıları, stresi ve dur durak bilmeyen hızının aile içi ilişkileri etkilediğini belirterek konuşmasına başlayan İlahiyatçı Yazar Mustafa Karataş, “Olumsuz olan maddi ölçütler en başta aile mefhumunu, daha sonra tüm sosyal alanı daraltıyor, güzel bir temele oturtulabilecek ilişkileri dahi köreltiyor. Bu ölçütlerin yanında günümüz insan ilişkileri için büyük önem kazanan zaman algısı yönünde de ciddi sıkıntılar mevcut. Ailecek akşam boyunca televizyon seyretmek yerine; ufkumuzu açacak, aile üyelerimizle kaynaşmayı sağlayacak okuma ve dinleme saatleri üretmeliyiz. Kısacası birbirimize zaman ayırmalıyız. Unutulmamalıdır ki, yaşadığımız sosyal alanın seyrini aile içi ilişkilerimizin gidişatı belirler. Bu sayede aile içi ilişkileri güçlü olan bir toplumda olumsuz insan ilişkilerini görmek zorlaşır” ifadelerini kullandı.

Ailemize değer verelim
Konuşmasının devamında huzurlu ailenin ilk adımı olan evlilik döneminden bahseden Karataş, “Evlilikte yaşanan sıkıntıların temeline bakıldığında hep küçük meseleler göze çarpıyor. Örneğin mobilya alımında yaşanan küçük bir anlaşmazlık, tarafları birbirine küstürüyor, olurları olmaz ediyor. Anlaşmazlıklara yol açacak gelin kaynana, seninkiler benimkiler gibi kutuplaştırıcı ifadeleri hanelerimizden uzak tutalım. Tüm bunlar ne mensubu olduğumuz dine, ne de bizim insanlık anlayışımız ve duruşumuza yakışabilecek haller değildir. Tüm İslam âlemi olarak Peygamber Efendimizin (s.a.v) aile hayatını örnek almalı, eşimize ve çocuklarımıza değer vermenin gerekliliğini unutmamalıyız” dedi. Gerçekleştirilen konferansın sonunda Geyve Belediyesi Başkanı Murat Kaya ve AK Parti Geyve İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Gökdemir, Mustafa Karataş’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti.