İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz’ sloganıyla düzenlenen kampanya için Kudüs Caddesi’nde gerçekleştirilen programa katılan Başkan Ekrem Yüce, “Yayanın varlığı ve kimliği araçların her zaman önündedir. Araç sürücülerimizin ilk olarak kendilerinin yaya olduğunu düşünüp, bu doğrultuda hareket etmelerini temenni ediyoruz. Trafikte önceliğin her zaman yayalarda olduğu, daha sağlıklı ve huzurlu ulaşımların sağlandığı günler diliyorum” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz’ sloganıyla düzenlenen kampanya için Kudüs Caddesi’nde gerçekleştirilen programa katıldı. Kudüs Caddesi Dar Sokak gerçekleşen nöbet programında Vali Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, İl Milli Eğitim Müdüresi Fazilet Durmuş, Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş, Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya ve öğrenciler yer aldı. İçişleri Bakanlığı tarafından Yaya Öncelikli Yıl’ ilan edilen 2019’da ‘Önce Yaya’ sembolleri ile yaya önceliğine dikkat çektiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, yaya güvenliğinin bekçisi olmaya, öncelik hayatın, öncelik yayanın hedefi doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Önce Yaya
Başkan Ekrem Yüce, “İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla başlatılan ve bugün ülkemizin her bir köşesinde ‘Yaya Güvenliğinin Bekçisiyiz’ denilerek gerçekleştirilen kampanyada yer aldık. Şehir protokolümüz ve öğrencilerimizle birlikte nöbetteydik. Yayanın varlığı ve kimliği araçların her zaman önündedir. Bu münasebetle bizler önce yaya sonra diğerleri diyoruz. Araç sürücülerimizin ilk olarak kendilerinin yaya olduğunu düşünüp, bu doğrultuda hareket etmelerini temenni ediyoruz. İnşallah trafikte önceliğin her zaman yayalarda olduğu, daha sağlıklı ve huzurlu ulaşımların sağlandığı günler diliyor, etkinliğe katılan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.