‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezinde sürdürülen sıcak asfalt çalışmaları ile ilgili bilgiler paylaşan YOLBAK Dairesi Başkanı Akbulut, Mithatpaşa Kavşağı ve bağlantı yollarında çalışmaların tamamlandığını, Yeni Sakarya Stadyumu’na ulaşımı kolaylaştıracak bulvarın kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla sürdürülen sıcak asfalt serim işlemleri devam ediyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen son çalışmalar ile ilgili bilgiler veren YOLBAK Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, Mithatpaşa’da başlatılan sıcak asfalt çalışmalarının sona erdiğini, Yeni Sakarya Stadyumu ulaşımında önemli rol oynayacak bulvarın ise kısa süre içerisinde hizmete açılacağını belirtti.

2 bin 500 ton sıcak asfalt
Mithatpaşa’da 18 Ağustos Cuma gecesi başlatılan çalışmaların 19 Ağustos Cumartesi gecesi de devam ettiğini hatırlatan Akbulut, “Bu kapsamda Cuma gecesi Bahçelievler Kavşağı’ndan Sigorta Kavşağı’na gidiş istikametinde son kat asfaltımızı attık. Cumartesi gecesi ise TÜVASAŞ girişi ve Bahçelievler Kavşağı arasındaki kısımda sıcak asfalt serim işlemleri gerçekleştirdik. Çalışmalar kapsamında 2 kilometrelik güzergahlarda toplam 2 bin 500 ton sıcak asfalt kullandık. Geçtiğimiz yıl açılan ve Bağlar Caddesi, 9. Cadde, Milli Egemenlik Caddesi ile Sigorta Kavşağı’nı birbirine bağlayan Mithatpaşa Kavşağı ve bağlantı yollarında rögar kapaklarının asfalt kotuna getirilmesinin ardından imalatlarımız sona erecek. Şehrimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yeni bulvar tamamlanıyor
Sakaryaspor’un gelecek sezon maçlarını oynayacağı yeni stadyumun bağlantı yollarında da çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Akbulut, “Bölgede inşa ettiğimiz bulvarı kısa süre içerisinde hizmete açacağız. Ekiplerimiz şu anda yoğun bir şekilde çalışıyorlar. 1 kilometre uzunluğunda, Çevre Yolu ve 15 Temmuz Bulvarı etrafında dolaşan bulvarda 3 bin ton sıcak asfalt kullanacağız. Sıcak asfalt çalışmalarımız tamamlanmak üzere. Hemen ardından ise kaldırım çalışmalarımız başlayacak” ifadelerini kullandı.