Millete Hizmet İçin Varız

Başkan Toçoğlu, AK Parti Serdivan 1. Olağan İlçe Kongresine katıldı.....

Dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan olayın Sakarya’da sorunlara yol açtığını dile getirerek söze başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Dünya zor bir dönemden geçiyor. Kendi irademiz dışında dünyanın öbür ucunda meydana gelen bir olay, Sakarya’da sorunlara yol açıyor. Binlerce kilometre uzaktaki Amerika’da ortaya çıkan ekonomik kriz, Serdivan’daki esnafımıza zarar veriyor. Ya da dünyanın öteki ucunda yer alan Meksika’da ortaya çıkan bulaşıcı bir hastalık tüm dünyayı ve bizleri tedirgin ediyor. Büyük risklerle ve büyük tehditlerle karşı karşıyayız. Küresel olanla yerel olanın arasındaki çizginin kaybolduğu bir çağda yaşıyoruz. Her geçen gün uluslar, toplumlar ve bireyler birbirine daha fazla bağımlı hale geliyor. Böyle bir dönemde, tek tek bizlere, sivil toplum kuruluşlarına ve özellikle de bir sorun çözme sanatı olan siyaseti zanaat edinen bizlere çok büyük görevler düşmektedir. Nasıl ki dünyanın öteki ucunda atılan bir yanlış adım, Serdivan’daki hemşerilerimize zarar veriyorsa, tam tersine, Serdivan’da atılacak doğru bir adım Sakarya’mızın, ülkemizin ve dünyamızın geleceğine katkı yapacaktır. Daha önce bu salonlarda, atılan Ak adımlar, çığ gibi büyüyerek, Genel Başkanımız ve Başbakanımızın öncülüğünde, sadece ülkemizin değil, bölgemizin de kaderine el koydu. Daha önce buralarda kalkan eller, sadece ilimizde ya da ülkemizde değil dünyada mazlumlara umut oldu” dedi.

‘Daha yapacak çok işimiz var’

Yapmış oldukları çalışmaları hiçbir zaman yeterli görmeyeceklerini ve her zaman çok daha fazlası için gayret göstereceklerini belirten Başkan Toçoğlu, “Gerek yerel yönetimlerde, gerek merkezi iktidarda oldukça önemli hizmetler verdik. Halkımız bize güvendi ve yüksek teveccüh gösterdi. Fakat yaptıklarımızı yeterli görmüyoruz ve hiçbir zaman da yeterli görmeyeceğiz. ‘İyisini yapan daha iyisini yapar’ anlayışı doğrultusunda hep daha güzelini yapmaya çalışacağız. Bizler, ‘siyaset yolda olmaktır’ dedik ve bu halkın hayallerini gerçekleştirmek için yola çıktık. Milletin iradesini esas alan, hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet inşa etmek için yola çıktık. Milleti efendi, siyasetçiyi hizmetkâr kılmak için yola çıktık. Kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıktık. Daha güzel bir Sakarya, daha güzel bir Türkiye ve daha yaşanabilir bir dünya inşa etmek için yola çıktık. Daha gidecek çok yolumuz var. Bu yol uzun ve meşakkatli bir yol. Birlik gerek, fedakârlık gerek, dayanışma gerek. Sapmadan, yorulmadan, usanmadan yolumuza devam etmeliyiz. Yolumuz açık olsun. Tekrar, Serdivan Kongremizin partimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Toçoğlu’nun ardından AK Parti Sakarya Milletvekilleri de birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı yapan Erol Aslan Cebeci, “Serdivan İlçe Teşkilatımız bütün birimleriyle seçim sürecinde olağanüstü bir gayret sarf etti. Ben bütün teşkilat mensuplarına şahsım ve partim adına teşekkür ediyorum” dedi. AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu söyleyen Hasan Ali Çelik ise, artık önlerindeki genel seçimlere odaklanacaklarını ve parti olarak bu seçimden de yüksek oy alacaklarını ifade etti. Hasan Ali Çelik’in ardından bir konuşma da Şaban Dişli yaptı. Şaban Dişli, “Sakarya gelişiyor, Türkiye gelişiyor. Genel Başkanımızın önderliğinde bütün parti teşkilatı olarak yorulmadan ülkemizin daha ilerilere gitmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Yeni yönetimi başarılar diliyorum” dedi.