Büyükşehir Belediyesi açık hava etkinlikleri vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Çocuklar ve aileleri, eğlence ve heyecan dolu anlar yaşadığı etkinlik programı, hafta sonunda dört farklı buluşmayla renklendi. Cumartesi ve pazar günleri çocuklar ve aileleri için unutulmaz anlara tanıklık edildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen açık hava etkinlikleri birbirinden değerli konuklarla dolu dolu geçiyor. Cumartesi günü TRT Çocuk sanatçısı Burak Sezen ile başlayan program kukla ve illüzyon gibi gösterilerle devam etti. Miniklerin heyecandan yerinde duramadığı programın ardından ‘Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2’ adlı animasyon filmiyle günün etkinlikleri son buldu. Pazar günü ise vatandaşların merakla beklediği ‘Arı Maya’ isimli çocuk oyunuyla ‘Loop Sahne’ ekibi sahnedeydi. Loop Sahne’nin sergilediği keyifli oyunun ardından sinema eleştirmenlerinden tam not alan ‘7. Koğuştaki Mucize’ isimli Türk yapımı dram filmi gösterime girdi.

Burak abi ve ekibi çocuklara eğlenceli dakikalar yaşattı
Büyükşehir Belediyesi, miniklerin hayranlık duyduğu TRT Çocuk sanatçısı Burak Sezen (Burak Abi) ile çocukları Millet Bahçesinde buluşturdu. Çocuklar Burak Abi ve ekibiyle, eğlenceli oyunlar oynayıp şarkılar söyledi. Ekip önce Konya'dan Mevlana Celalettin Rumi kuklasıyla semazen gösterisi yaptı ardından Karadeniz ve Ege bölgelerinin danslarıyla eşsiz coğrafyamızın farklı renklerini çocuklarla buluşturdu. Programın sonunda, illüzyon gösterileriyle sihrin ardındaki sırrı öğrenen çocuklar, aksiyon dolu anların tadını çıkardı.

‘Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2’ ile aile eğlencesi
Burak Sezen ve ekibinin görsel şöleninin ardından 3 boyutlu animasyon filmiyle aileler, açık havada film izlemenin keyfini çıkardı. İnsanlar her gün işe veya okula gittikten sonra evcil hayvanlarının yaşadığı hayatı konu alan ‘Evcil Hayvanların Gizli Yaşamı 2’ adlı gişe rekortmeni film cumartesi şöleninin son etkinliği oldu.

Loop Sahne, velilerden tam not aldı
Pazar günü açık hava etkinliklerine, Loop Sahne tarafından hazırlanan ‘Arı Maya’ isimli interaktif oyunla start verildi. Müziğin bol olduğu oyunda çocuklara sağlıklı beslenme, temel hijyen eğitimi ve yardımlaşmanın önemi gibi konular işlendi. Mehmet Furkan Özel’in yazıp yönettiği 45 dakikalık oyun eğlendirirken öğretti.

Duygusal Anlar 7. Koğuştaki Mucize ile yaşandı
Hafta sonunun son etkinliği ise sinema salonlarını hınca hınç dolduran ‘7. Koğuştaki Mucize’ isimli Türk yapımı dram filmi oldu. Aileler, açık havada sergilenen film gösterimiyle unutulmaz bir sinema deneyimi yaşadı. Film, duygu dolu sahneleri ve etkileyici hikayesiyle izleyicileri derinden etkiledi. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından yapılan açıklamada, açık hava etkinliklerinin, hafta sonlarını renklendirmeye ve ailelerin bir arada unutulmaz anlar yaşamasına katkı sağlamaya devam edeceği belirtildi.