Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programına telekonferans yöntemi ile katılan Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimizde 72 farklı millet yaşıyor bunun avantajı yöresel lezzetlerimizde fark ediliyor. Şehrimizin bu kültürel mozaiği sahip olması şehrimizin mutfağına da yansıyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Antalya Ticaret Borsası tarafından düzenlenen ‘Sizin Oraların Nesi Meşhur?’ programına katıldı. Telekonferans yöntemi ile gerçekleştirilen programın Moderatörlüğünü Gürsel Cingöz gerçekleştirdi. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı ve MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu katıldı. Şehrin yöresel ürünlerinin konuşulduğu toplantıda şehrin simge ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan programı birçok izleyici takip etti.

72 farklı milletin avantajı fark ediliyor
Sakarya’yı tanıtan her çalışmada yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Şehrimiz tarımsal faaliyetlerde potansiyelli şehirlerden bir tanesi ve birçok yöresel ürün topraklarımızda yetişiyor. Şehrimizde 72 farklı millet yaşıyor bunun avantajı yöresel lezzetlerimizde de fark ediliyor. Şehrimizin bu kültürel mozaiği sahip olması şehrimizin mutfağına sirayet etmektedir. Geyve Ayvası, ıslama köfte, Adapazarı Beyaz Kestane Kabağı ve dartılı keşkek bunlardan sadece birkaçıdır. Dünyaya ihracat ettiğimiz ayvanın ülkemizde ki merkezi ise şehrimizdir. Son olarak ayvanın coğrafi işaretini de şehrimizin güzide ilçelerinden olan Geyve almıştır. Şehrimizin bir diğer simgesi ise kabaktır. Kabak ile yaptığımız birçok lezzetli ürünlerle şehrimizin gastronomisine farklılıklar katıyoruz. Büyükşehir olarak bizler de şehrimizin simge ürünlerinin değerlerine değer katmak, markalaşmalarını sağlamak, ulusal ve küresel düzeyde bilinirliğini artırmak adına birçok çalışma gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz” dedi.

Tarımı modern teknolojiyle buluşturuyoruz
“Bilgi, tecrübe ve birikim çok önemli. Bu kapsamda tarımsal faaliyetlerde aktif olmak için tecrübe ve birikime sahip olmak istedik. Uzun yıllar Antalya’da Tarım ve İl Müdürlüğü yapan Bedrullah Erçin’i bünyemize dahil ettik. Hamdolsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevine geldiği günden itibaren şehrimizin tarımı için harıl harıl çalışmaya devam ediyor. Birlikte çok önemli projelere imza atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Melen Botanik Vadisi, UTÇEM, Seracılık Mükemmeliyet Merkezi, Yeşil Hazine Kenevir gibi önemli projelerle şehrimizin geleneksel tarım anlayışını modern teknolojiyle buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu sayede şehrimizdeki tarımsal üretimin verimliliğini artıracak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimlerini yaygınlaştıracağız” dedi.