17 günlük tam kapanma döneminde Büyükşehir toplu taşıma hizmetini sürdürecek. Belediye Otobüsü, Minibüs, Özel Halk Otobüsleri ve Taksi Dolmuşlar sabah saat 7.00’dan itibaren seferlerine başlayacak. Sabah, öğlen ve akşam saatlerinde seferler mecburi olmak üzere yolcu yoğunluğuna göre tüm toplu taşıma araçlarında ek seferler konulacak.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından koronavirüs önlemleri kapsamında 29 Nisan Cuma günü başlayıp 17 Mayıs Pazartesi gününe kadar devam edecek 17 günlük tam kapanma kararının ardından planlanan toplu taşıma faaliyetleri açıklandı. 17 gün sürecek olan tam kapanma sürecinde üretim sektörü çalışanları, muaf tutulan sektörler ve sağlık çalışanları için toplu taşımada düzenlemeye gidildiğine yer verilen paylaşımda Belediye Otobüsü, Minibüs, Özel Halk Otobüsleri ve Taksi Dolmuşların sabah saat 7.00’dan itibaren seferlerine başlayacağı bildirildi.

17 gün hizmete devam
Ulaşım Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada: “17 günlük kapanma sırasında, sabah 7.00’dan itibaren toplu taşıma çalışmaya devam edecek. Buna ek olarak hafta sonu kapanma uygulamasında hayata geçirdiğimiz H Hatlarıyla, ilçelerden hastane bölgelerine koyduğumuz hatlar bu kapanma döneminde hafta içi günlerde de çalışmaya devam edecek. Ayrıca H hatlarında haftasonu saatlerine ilave olarak hafta içi akşam saatlerinde de sefer düzenlenecek. H hatlarından kısıtlamadan muaf tüm vatandaşlarımız faydalanabilecek. 2 Mayıs Pazar günü yapılacak ALES sınavı için de toplu taşıma araçlarımız faaliyetine devam edecektir, sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz” denildi. Hatların sefer ve güzergâh bilgilerine ALO 153 ve sakarya.bel.tr adresinden kolaylıkla ulaşabileceğine de yer verildi.