Dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar etkisini gösteren yağışın ardından Kaynarca’da meydana gelen sel ve su taşkınlarına Büyükşehir ve SASKİ ekipleri hızla müdahalede bulundu. Vali Çetin Oktay Kaldırım ile bölgede incelemelerde bulunan Başkan Ekrem Yüce, “Kısa sürede Kaynarca’da metrekareye 72 kilogram yağış düştü. Hamdolsun herhangi bir can kaybımız yok. Afet sonucu oluşan hasarı en kısa sürede onaracak, kısa sürede hayatı normale döndüreceğiz. Ekiplerimiz de yine teyakkuz halinde olacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım’la birlikte sağanak yağışların ardından Kaynarca’da sel ve su taşkınlarının yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulundu. Şehrin özellikle kuzey bölgesinde etkisini gösteren yağışla birlikte Kaynarca’da metrekareye 72 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Sabahın ilk saatlerinden itibaren yoğun bir mesai harcayarak taşkınlara müdahale eden SASKİ ekipleri marifetiyle sel nedeniyle kapanan köy yolları temizlenirken, bahçelerinde su taşkını meydana gelen vatandaşların da bahçelerinden su vidanjör araçlarının yardımıyla çekildi. Kaynarca Belediye Başkanı Murat Kefli, Vali Kaldırım ve Başkan Yüce’ye son duruma ilişkin bilgiler verdi.

Ekipler teyakkuzda olacak
Bölgeyi ziyaretinde geçmiş olsun dileklerini paylaşan ve yapacakları çalışmalarla kısa sürede hayatı normale döndüreceklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ile Kaynarca’dayız. Özellikle şehrimizin kuzey bölgesinde etkisini gösteren yağışlarla oluşan tablodan üzüntü duyuyorum. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hamdolsun herhangi bir can kaybımız yok. Sabahın ilk ışıklarından bu yana Büyükşehir ve SASKİ ekiplerimiz bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Derelerin taşmasıyla kapanan mahalle yollarını tekrardan ulaşıma açtık. Hanelerde yaşanan su baskılarına müdahalede bulunduk. Vatandaşlarımızın yanındayız. Afet sonucu oluşan hasarı en kısa sürede onaracak, kısa sürede hayatı normale döndüreceğiz. Ekiplerimiz de yine teyakkuz halinde olacak” dedi.