Kaynarca Köylerinin Su Sorununu SASKİ Çözecek

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Kaynarca'da bulunan bazı köylerin içme suyu sorununu çözüme kavuşturmak için çalışma başlattı. SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun talimatıyla Kaynarca köylerinde çalışma başlatıyoruz. En kısa sürede Kaynarca'nın bazı köylerinde yaşanan içme suyu sorununa çözüm getireceğiz" dedi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kaynarca'da su sorunu yaşayan köyler için çalışma başlattıklarını belirtti. Rüstem Keleş, "Bilindiği üzere daha önce Kaynarca merkezinin su sorununu kesin çözüme kavuşturmak için protokol imzalamış ve hemen çalışmalara başlayarak Kaynarca İsale Hattı Projesini tamamlamıştık. Bu isale hattıyla Sapanca Gölü'nden temin edilen suyu, son teknoloji içmesuyu arıtma tesislerinde arıtarak Kaynarca'ya ulaştırdık. Bu hat sayesinde Kaynarca merkezi, dünya standartlarının üzerinde içmesuyuna kavuştu. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'nun talimatıyla Kaynarca ilçemizde su sorunu yaşayan köyler için çalışma başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Sağlıklı içme suyu
Konuyla ilgili Kaynarca'da görüşmeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Rüstem Keleş, "Kaynarca'da Kaymakamlık ve su birlikleriyle görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İçme suyu noktasında sorun yaşayan köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için SASKİ olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Kaynarca'da bulunan başta Yeşilova, Başoğlu ve su sorunu yaşayan diğer köylerin sorunlarının çözümü için şebeke yapımları, mekanik aksamların yenilenmesi ve altyapı noktasında gereken tüm çalışmalar en kısa sürede yapılarak,  bu köylerde yaşayan vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyuna ulaşmasını sağlayacağız" diye konuştu.