Kaynarca İsale Hattının Temeli Atılıyor

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Sapanca’nın suyunu Kaynarca’ya ulaştırmak için gerçekleştirilecek olan Kaynarca İçme suyu İsale Hattı Projesi’nin temeli atılıyor. Proje sayesinde Kaynarca ve Sakarya’nın kuzey bölgesinin birinci sınıf içme suyuna kavuşacağını kaydeden Başkan Zeki Toçoğlu, “5,5 Milyon TL’lik Kaynarca İçme suyu projesiyle Kaynarcalı vatandaşlarımızın çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içme suyu akacak” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından Kaynarca’nın içme suyu problemlerini çözüme kavuşturacak olan Kaynarca İçme suyu Projesinin temeli atılıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bilindiği üzere daha önce imzaladığımız protokolle Kaynarca ilçemizin su ve kanal işlerini SASKİ olarak devralmıştık. SASKİ’ deki arkadaşlarımız Kaynarcalı vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için hemen çalışmalarına başladı. İlk olarak Kaynarca’daki mevcut şebekelerin rehabilitasyon çalışmalarını gerçekleştirdik. Şimdi de Sapanca Gölü’nün suyunu Kaynarcalı kardeşlerimize ulaştırmak için hazırladığımız Kaynarca İçme Suyu İsale Hattı Projesi’nin temelini atacağız” diye konuştu.

5,5 Milyon TL’lik Proje
Proje hakkında teknik bilgiler veren Başkan Toçoğlu, “Proje kapsamında 31 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bunun yanı sıra 36 adet tahliye, 33 adet vantuz ve bir de depo yapacağız. 5 milyon 558 bin TL’ye mal olacak projeyi yılsonuna kadar bitireceğiz. Bu isale hattı, yapımı tamamlanma noktasına gelen Hızırilyas Tepesi’ndeki arıtma tesisinde arıtılmış dünya standartlarındaki suyu Kaynarca’ya ulaştıracak. Vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Temel Atma Töreni Salı Günü

Kaynarca İçme suyu Projesinin 17 Temmuz Salı günü saat 19:00’da Kaynarca Belediye Binası yanında temel atma töreninin gerçekleştirileceğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Çeşitli aktivitelerin gerçekleştirileceği temel atma törenimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz”ifadelerini kullandı.